Tatvan Gençlerbirliği ve Iğdır Gençlerbirliği

Tatvan Genclerbirligi

Bu sezon Türkiye Kupası’nda oynanacak tüm maçları macanilari.com‘a ekliyoruz Hasan Gülmüş’ün desteği ile bundan önceki sezonlarda oynanan tüm maçları da orta vadede siteye ekleyeceğiz.

Bu sezon Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele eden 8 takımın katıldığı Ön Eleme turunda 2 takım özellikle ilgimi çekmişti. Bundanlar biri Tatvan Gençlerbirliği, bir diğeri ise Iğdır Gençlerbirliği Spor Kulüpleriydi.

Tatvanlılar, önce Ön Eleme Tur’unda Dersimspor’u 1-0 ve 1. Tur’da bir başka BAL ligi takımı Cizre Basraspor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek 2. Tur’a yükseldiler. Dün (2 Ekim 2013) ise evlerinde 2. Lig takımlarından Bozüyükspor’u 3-1 ile geçerek önemli bir başarıya imza attılar.

Iğdır Gençlerbirliği ise Ön Eleme Tur’unda Patnos Gençlikspor’u 3-0 ile geçtikten sonra 1. Tur’da Bayburt İl Özel İdare’ye deplasmanda 2-0 yenilerek kupaya veda etti.

Tatvan Gençlerbirliği

Tatvan Genclerbirligi - Takim
Tatvanlı iş adamı Muhsin Obalı tarafından 2011 yılında kurulan mavi-beyazlı renklere sahip Tatvan Gençlerbirliği, 2010-2011 sezonunda Tatvan Amatör Küme’de şampiyonu olduktan sonra  Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2012-2013 sezonunda ilk defa uygulamaya konulan Bölgesel Amatör Lig’de mücadeleye hak kazanmış. 2013-14 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 2.Grup`ta mücadeleye etmekteymiş.

İsminin neden Gençlerbirliği olduğuna dair herhangi bir bilgi bulamasam da, genç bir takım kurmanın mütavizi bir çağırımışı olduğu için Gençlerbirliği adını seçtiklerini düşündüm.

Iğdır Gençlerbirliği

Igdir Genclerbirligispor

Iğdır Gençlerbirliği ile ilgili nette neredeyse hiçbir bilgi yok.

2012-13 sezonunda Iğdır 1. Amatör liginde il şampiyonu olan Iğdır Gençlerbirliği, 2013-14 sezonunda Bölgesel Amatör Liginde (BAL) oynamaya hak kazanmış.

BAL’daki ilk maç öncesi yesiligdir.com‘da yayınlanan “Yerli Malı Iğdır Gençlerbirliği Bu Pazar Lig Maçına Çıkıyor” adlı yazıda takım ile ilgili şu satırlar yer alıyor;

“Bu yıl ilk kez Bölgesel Amatör Ligde (BAL liginde) Iğdır’ı temsil edecek olan Iğdır Gençlerbirliği Spor Kulübü oyuncularının neredeyse tamamını Iğdırlı gençler oluşturmaktadır. Kadrosunda yer alan 23 oyuncunun 19’u Iğdır’ın çeşitli amatör takımlarından bu yıl kadroya dahil edildi. Bu yıl hedeflerinin ilk kez oynayacakları BAL liginde tecrübe kazanmak olduğunu belirten Iğdır Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hasan Yüksel, ‘Yerli ve genç bir ekip kurduk. Profesyonel ve BAL liglerinde yer alan tüm takımlarda bizim kadar kendi öz kaynaklarından, yöresinden bu kadar çok oyuncu bulunmamaktadır. Bu yönüyle Iğdır Gençlerbirliği futbol takımı Türkiye’nin en özel takımlarından birisidir. Bu yıl ki hedefimiz kendi yöremizin gençlerinden en yüksek seviyede yararlanarak BAL ligi tecrübesi kazanıp, BAL liginde kalıcı bir takım olmaktır.'”

Igdir Genclerbirligi - Takim

Logosundan ve şehirdeki bir siyasetciye hediye ettikleri forma haberinden ötürü kırmızı-siyah renkleri kullandıklarını zannediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.