Los Cronocrimenes (Timecrimes / Suç Zamanı)

Timecrimes movie poster

TÜR: Bilim Kurgu, Gerilim. SÜRE: 92 Dk. ÜLKE: İspanya. YAPIM YILI: 2007. imdb: 7,2. rottentomatoes: %88.

İsmi, posteri ve giriş bölümüyle tüyler ürpertici bir korku filmini çağrıştırsa da Suç Zamanı, “zaman döngüsü”nü konu alan, çok güzel kurgulanmış başarılı bir bilim kurgu gerilim filmi.

Konu

Orta yaşlardaki Héctor (Karra Elejalde) ve eşi Clara (Candela Fernández) ormanlık bir bölgede bulunan yeni evlerine taşınmışlardır. Hector elindeki dürbünüyle sürekli ormanı gözetlemektedir. Ağaçlar arasında genç bir kadın (Bárbara Goenaga) görür. Kadın yan dönmüştür ve uzun saçları nedeniyle yüzü görünmemektedir. Tişörtünü çıkartır. Hector şaşırır. Clara bir şeyler almak için arabasıyla evden uzaklaşınca, Hector ormanda kadını aramaya başlar.

Hakkında

Suç Zamanı’nı Nacho Vigalondo yazıp yönetti.

Yapım, aralarında Amsterdam ve Austin Fantastik Film Festivalleri’nin de bulunduğu törenlerde 9 ödül kazandı.

Film, rottentomatoes’da %88 taze olarak değerlendiriliyor.

2,6 milyon dolar bütesçi olan yapım sadece 553 bin dolar gişe hasılatı elde edebildi.

Ivır Zıvır

Ormandaki kızın (Bárbara Goenaga) tişörtündeki çizim, kuantum mekaniği ve Kopenhag Yorumu’yla ilgili bir paradoks olan Schrödinger’in Kedisi.

Kapı kontrol sisteminin logosu, ormandaki kızın tişörtündeki kedilerin arasındaki boşlukla aynı şekle sahip.

Senarist ve yönetmen Nacho Vigalondo, El Joven rolüyle kamera karşısında da yer alıyor.

Rotten Tomatoes’da eleştirmenler genel olarak, görsel efektsiz ve düşük bütçeli olmasına rağmen oldukça ilgi çekici bir yapım olduğunu söylediler.

Filmin Hollywood versiyonunun çekilmesi de uzun zamandır planlanıyor ama hala bir sonuç alınamadı. Son olarak projeyi DreamWorks ve Steve Zaillian sahiplendi.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Hector, eve ilk kez girdiğinde bilgisayar ekranının üstünde “Zaman Makinası Konfigürasyon Arayüzü (Beta)” yazıyor. Sağ alt köşede ise, “Dikkat: Lütfen Yazılımın Ücretini Ödeyiniz” yazıyor. Kısacası, kullanılan zaman makinası yazılımı lisansız ve beta sürümü.

Öneren: Sefa.

Dip Not: 31 Mayıs 2013’de yayımlandı, 27 Mayıs 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.