Stade Rennais FC, Rennes, Fransa

Stade Rennais, Brittany’de yaşayan bir grup eski öğrenci tarafından 10 Mart 1901’de kurulmuş. Renklerini en eski Fransız kulübü olan (1872) Le Havre Athletic’den etkilenerek lacivert ve gök mavisi olarak seçmişler. (Le Havre’nin lacivert rengi Oxford’u ve gök mavisi rengi ise Cambridge’i temsil ediyormuş…)

Kurulduktan iki hafta sonra (24 Mart 1901) yaptıkları ilk resmi maçta en büyük rakipleri FC Rennais’e 6-0 yenilmişler.

4 Mayıs 1904 yılında ise FC Rennais ile birleşmişler. Bu birleşme sonucunda daha eski oldukları için FC Rennais’in Kırmızı-Siyah’ını kabul etmişler.

Stade Rennais’in en bilinen tarihcisi Claude Loire, FC Rennais’in Kırmızı-Siyah’ının köklerini şöyle açıklıyor: “Rennes’in ortaçağ’da lakabı “kızıl şehir”. Çünkü Rennes’in çevresi Romalılar zamanında kırmızı tuğlalardan oluşan bir surla çevriliymiş. İki takımın birleşmesinde daha eski olduğu için FC Rennais’in renkleri alınmış. FC Rennais’i anarko-sendikalist öğrenciler kurmuşlar. Kırmızı ve Siyah renkleri de laiklik ve katolikliği tanımlamaktaymış. Kırmızı cumhuriyeti, siyah ise rahipin cübbesinin renginden alınmış…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.