Ural Nadir’in Gençlerbirliği Atkıları Koleksiyonu – Bölüm 1

Geçen gün Ural ile laklak ederken “efsanevi” atkı koleksiyonunda yer alan Gençlerbirliği atkılarını gün ışığına çıkartmayı planlamıştık. Dün onlara gidip elindeki Gençler atkılarını fotoğrafladık. Ardından da hatırladıklarının hikayelerini yazmasını istedim. O da yazıp göndermiş…

Bu çalışmayı geliştirip “başka” Gençler atkıları olanlarında katılımıyla “resim/yazı” arşivini genişletmeyi düşünüyoruz.

Dün eve gider gitmez elimdeki 6-7 Gençler atkısına baktım ve Ural’da olmayan bir atkı bulmanın zevkini yaşadım. Yarın da onu fotoğraflayıp aklıma gelen öyküsünü yazacağım.

Sizin de elinizde yayınladıklarımız dışında Gençlerbirliği atkısı varsa fotoğraflarını ve hikayelerini bana mail atabilirsiniz.

YA (Yukarıdan Aşağı)-1: Venceremos: Bir dönem Alkaralar’ı da karıştıran atkı. İlk başta bu şekliyle ve Alkaralar logosu ile çıkartılması planlanmıştı atkının. Fakat kimi arkadaşlar Venceremos gibi bir slogan ile Alkaralar isminin yanyana gelmesinin belki bazı arkadaşları uzaklaştıracağını düşündüklerinden atkı bu haliyle çıkmıştı. Forumda epey tartışmalar da olmuştu bu nedenle. Şu anda yaklaşık 150 kişide bu atkıdan bulunmakta.

YA-2-3: Alkaralar: Alkaralar grubununklasik atkısı. Değişik zamanlarda birkaç kez baskısı yenilendi. Buradaki iki tanesi değişik iki baskı.

YA-4: Haydi Gençler: 2007 yılında kurulan grubun çıkardığı ilk atkı. Gruptan arkadaşların hediyesi 🙂

YA-1 : Dernek Atkısı: Bir gün internette bir forumda gördüğüm eski bir Gençlerbirliği atkısı. Başka kimsede görmedim. Sanırım bir de Tanıl Abi’nin Ankara Rüzgarı kitabında eski dernek başkanında vardı bu atkı.

YA-3: Karakızıl: Bu atkı da aslında bir taraftar grubunun atkısı. Özellikle maraton tribününün göbeğinde duran ve maç boyu ayakta tezaurat yapan bu grup dönem dönem değişik isimlerle anılsa da 2010-2011 sezonunda bu atkıyı çıkardılar. Atkıyı ilk gördüğümde nereden bulabileceğimi düşünsem de sağolsun Tanıl Abi aynı dakika atkıyı hediye etti. Aynı atkının bir de Kırmızı Üzerine Siyahı olsa da ne yazık ki numune olarak bulunan bu atkıdan bulma şansım olmayacak.

YA-4: Kupa Finali: Kupa finaline son çıkışımızın hatırası. Finale giderken yaptırdığımız bu atkı sanırım 500 kadar basıldı. Bir dönem elde kalanlar Van depremine gönderilmek istense de organize olunamadı. Hala tribünde arkadaşlarda atkı görülüyor.

YA-6: Uzun süre peşinde gezdim bu atkının. Özellikle Bülent’in evinde çerçeveli olan ve sadece Blackburn maçına İngiltere’ye gidenlerin elinde olan bu atkıyı bir gün hiç de ikiletmeden Mehmet Soylu bana hediye etmez mi. Sanırım koleksiyondaki en değerli parça bu atkı.

YA-7: Yanılmıyorsam 2008-2009 sezonunda kale arkasındaki taraftar grubunun kapalı tribüne geçmesi ile kendileri için bastırdıkları bir atkı. Fakat ekipten tanıdığım olmadığı için bir çocukla eldeki fazla bir alkaralar atkısını takas ederek edinebilmiştim atkıyı.

YA-1: Haydi Gençler grubunun çıkardığı ikinci atkı. Yine gruptan arkadaşların hediyesi.

YA-3: Kale arkasında bulunan Genç 1923 adlı grubun atkısı. Fakat atkıyı maratonda atkı satan bir abiden almıştım. Sonradan yine pek bulunmayan bir atkı oldu. Hatta o dönem kale arkasında oturanların bile bana sorduğu oldu atkıyı.

YA-4: Üzerinde hiçbir şey yazmayan kırmızı siyah bir atkı olmasına rağmen niyet önemli diyerek bir maç girişinde rüzgarlı tarafındaki atkıcıdan almıştım bu atkıyı. Pek takmasam da en hoşuma gidenlerden.

YA-1 : Bu güne kadar gördüğüm en güzel ve kullanışlı Gençlerbirliği atkısı. Uzun, yumuşak ve günlük kullanıma çok uygun. Takım elbise üzerine bile takabilmişliğim olan tek atkı.

YA-2: Tek kat bir Gençler atkısı olmasının yanı sıra, bir üstteki atkıyla beraber lisanslı iki gençler atkımdan birisi. Fakat atkılar lisanslı ürün de olsa bunları kulüpte bulmak mümkün değil. İnternetten bulunup alınabiliyor sadece.

YA-6: Bunun burada olmasının iki sebebi var. Birincisi hasbelkader üzerinde Gençlerbirliği logosu basılı olması. Diğeri de çok sevilen bir arkadaşın hediyesi olması. 2010-2011 sezonu kombineleri satışında hediye olarak dağıtıldığını da eklemek gerekir.

“Ural Nadir’in Gençlerbirliği Atkıları Koleksiyonu – Bölüm 1” üzerine 2 yorum

  1. GENÇ 1923 atkısını çok aradım eskiden o grupta bulunmama rağmen ama bulamadım şanslıymışsın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.