Alaşehir Gençler Birliği “Alaşehir Gençlerbirliği”, Manisa

2004 Aralık – 2005 Mayıs arasında 301 KD olarak Manisa Alaşehir’de yaptığım askerliğim sırasında bir hafta sonu çarşı izninde dolaşıyordum. Meraklı olduğum bir gün olsa gerek, bir süre sonra yolumu kaybettim. Sokaklardan birinde etrafı inceleyerek yürürken, solumda kalan (sanırım) 2 katlı evin altında, alçak tavanlı bir kahvenin ufacık camında dairenin üst kısmı şeklinde “Gençler Birliği” yazıyordu. Şaşırdım tabi. İçeri girdim. Çok net hatırlamasam da 4-5 masanın bulunduğu bir kahve idi. Orta yaşlı bir amca selam verdi ve buyur etti. Ben de Ankara’dan geldiğimi, Gençlerbirliği taraftarı olduğumu ve camdaki “Gençler Birliği” yazısını görünce şaşırdığımı söyledim. Abi beni biraz süzüp, “Cavcav’ın Gençlerbirliği mi?” dedi. Güldüm. “Evet ta kendisi” dedim. “Bizim ilçenin takımı, Alaşehir Gençlerbirliği” dedi.

Nette Alaşehir Gençlerbirliği’nin 2009-10 sezonunda Manisa 2. Amatör Kümede yer aldığına dair bir haber buldum. Bunun dışında ne logosu, ne rengi, ne kuruluş tarihi ne de herhangi bir başarısının olup olmadığı konusunda en ufak bir bilgi yok ortalıkta.

Bahsettiğim kahvenin camında Gençler Birliği yazısı kırmızı ile yazıyordu. Kimbilir belki takımın renklerinden biri de kırmızıdır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.