Altan Urag – Made In Altan Urag

İlk kez, 2 gün önce izlediğim Kazakistan yapımı Mongol (Mongol: The Rise of Genghis Khan / Cengiz Han)‘un müziklerinden dinlediğim Moğol Folk-Rock grubu Altan Urag’ın tarzı çok hoşuma gitti. 2002 yılında kurulan ve geleneksel Moğol müziği ile çağdaş müziği sentezleyen Altan Urag’ın kullandığı enstrümanların ve vokallerin farklılıkları doğrudan ilgi çekiyor.

İlk albümleri Foal’s Been Born’u 2004’de çıkaran grup, asıl çıkışlarını 2006 yılında çıkardıkları “Made in Altan Urag” albümü ile yapmışlar. Uluslararası başarıyı da 2007 yılında Tuomas Kantelinen ile birlikte yaptıkları Mongol filminin müziklerinden sonra yakalamışlar. Bu başarıyı 2009 yılında çıkarttıkları Blood albümü ile perçinlemişler. Fakat Blood albümü bana göre tüm şarkılar düşünülünce öncekilere göre daha sert ve hızlı geldi. Ama o da çok başarılı…

1-2 şarkı dışında Made in Altan Urag albümünün tamamını çok sevdim. Albümden, Mongol filminin de çıkış şarkılarından olan Khukh Tolboton (Blue Mark) dışında Requiem, Araatan (Beast) ve Raakh II’yi önerebilirim.

Şarkıların bazılarında bulunan “güçlü” kadın vokali çok güzel. Ayrıca tempolu şarkılardaki çıkışlarındaki tarzlarını Apocalyptica’ya benzettim…

 

 

“Altan Urag – Made In Altan Urag” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.