Stella – Baobab Meyveli Organik Çikolata (% 60 Kakaolu)

Bugün Tunalı Erzincan Mandıra’da yeni bir çikolata markası gördüm. Chocolat Stella. İsviçre çikolatasıymış ve 1928’den beri üretimdeymiş. Bu markanın ilginç yanlarından biri de ürünlerin organik çikolata olması imiş. Çeşit olarak, portakallı, yüksek dozda/oranlı dark, biberli ve sütlü dışında bir de Baobab meyveli çikolata vardı. Haliyle Baobab’ın ne olduğunu bilmediğimden onu denemek istedim ve edindim.

%60lık kakao oranından olsa gerek, çikolatanın ağzımda erimesi normale göre biraz daha uzun sürdü. İçindeki Baobab meyvesinin verdiği ekşimsi tat ise bitterle çok güzel uyum sağlamış. Ekşi tatlı seven biri olarak sevdim.

Baobab ağacının ne olduğunu da biraz inceledim. Diğer adı Adansonia olan Baobab ağacı, doğal yollarla Afrika, Arap yarım adası ve Avustralya’da yetişmekteymiş. Afrika’da ise daha çok Madagaskar’da bulunuyormuş. 18-20 santimetreye kadar büyüyen ovalimsi bir meyvesi varmış ve bu meyvenin çekirdeği ve lifi çıkartıldıktan sonra doğrudan yenilebildiği gibi aynı zamanda meyve suyu ya da birçok içecekte kullanılmaktaymış. Mesela Afrika’da Pepsi’nin Baobablısı varmış. Tadı ekşimsi olan meyve,  portakaldan daha fazla c vitaminine ve inek sütündeki gibi kalsiyumu sahipmiş.

“Stella – Baobab Meyveli Organik Çikolata (% 60 Kakaolu)” üzerine 2 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.