New York, I Love You (New York, Seni Seviyorum)

TÜR: Komedi, Dram, Romantik. SÜRE: 103 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2008. imdb: 6,3. rottentomatoes: %35.

“Cities of Love” serisinin ikinci filmi olan New York, Seni Seviyorum, aralarında Fatih Akın’ın da bulunduğu 11 yönetmenin, New York’ta geçen “kısa” aşk hikâyelerini konu ediniyor.

Fatih Akın’ın yazıp yönettiği hikâyede Uğur Yücel rol alıyor.

Konu

Hikâyelerden birkaçının konusu şöyle; Joshua Marston, yaşlı bir çiftin aşkını ve muhabbetlerini anlatıyor. Fatih Akın, yaşlı bir ressamın (Uğur Yücel), genç bir kızla kesişen hayatlarını anlatıyor. Brett Ratner, tekerlekli sandalyeli bir kızın hikâyesini anlatıyor. Yvan Attal, sigarasını yaktığı kadına hiç usanmadan asılan adamın hikâyesini anlatıyor. Shekhar Kapur, otele gelen ünlü yaşlı kadın şarkıcının sakat otel çalışanı ile olan muhabbetini anlatıyor.

Hakkında

Yönetmenler; Wen Jiang, Mira Nair, Shunji Iwai, Yvan Attal, Brett Ratner, Allen Hughes, Shekhar Kapur, Natalie Portman, Fatih Akın, Joshua Marston, Randall Balsmeyer.

Filmde yer alan ünlü oyunculardan bazıları ise şöyle; Orlando Bloom, Natalie Portman, Andy Garcia, Anton Yelchin, Blake Lively, Christina Ricci, James Caan, John Hurt.

Film 8 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

New York, Seni Seviyorum, eleştirmenler tarafından beğenilmemiş. Film, rottentomatoes’da %35 taze olarak değerlendiriliyor .

Ivır Zıvır

25 yaşında evli ve üç çocuk babası, Williamsburg Hasidic (koyu Ortodoks Yahudi) cemaatine üye olan Abrahamm Karpen, Natalie Portman’ın kocası rolünü oynadı. Fakat hahamların, bir Hasidic’in Hollywood filminde oynaması fikrini kabul etmemeleri ve Karpen’e baskı yapmaları üzerine oyuncu filmden çıktı.

Filmin süresi 1 saat 43 dakika. “I Love You”nun (Seni Seviyorum) sayısal ifadesi de, (kelimelerin harf sayıları) 143.

İlk gösterimi 2008 Toronto Film Festivali’nde yapılan filmde (yeniden kurgu aşamasında çıkarılan) 2 tane hikâye daha yer almış. Bunlardan biri Scarlett Johansson’ın ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu ve Kevin Bacon’ın başrol oynadığı “Vegebond Shoes”. Diğeri ise Andrey Zvyagintsev’in yönettiği ve Carla Gugino, Goran Visnjic ve Nicholas Purcell’nin rol aldığı hikâye.

Film 36 günde çekildi.

“Upper East Side” bölümünü Anthony Minghella’nın yönetmesi planlanmış. Fakat ünlü yönetmen, çekimlere başlamasına kısa bir süre kala hayatını kaybedince, daha önceki bir görüşmesindeki dileği yerine getirilmiş ve yönetmen koltuğuna Shekhar Kapur oturmuş. Film Minghella’ya adandı.

Müzik dünyasında filmdekine benzer bir çalışma, 101 punk grubunun, ortalama 30 saniye uzunluğundaki yeni bestelerinin yer aldığı Short Music for Short People albümü idi.

Dip Not: 07 Haziran 2011’de yayımlandı, 29 Ocak 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.