L’Appartement (The Apartment / Apartman)

TÜR: Dram, Gizem, Romantik. SÜRE: 116 Dk. ÜLKE: Fransa. YAPIM YILI: 1996. imdb: 7,6. rottentomatoes: Tomatometer skoru henüz yok…

BAFTA’da İngilizce Olmayan En İyi Film ödülünü kazanan, 1996 Fransa yapımı Apartman, gizemli konusu, kurnazca planlanmış kurgusu ve Monica Belluci’nin büyüleyici güzelliğiyle, başarılı bir romantik drama filmi.

Konu

Max Mayer (Vincent Cassel), arkadaşının dükkânında gördüğü Lisa (Monica Bellucci) ile yolları bir süre sonra kesişir ve büyük bir aşka adım atarlar. Günlerden bir gün Lisa buluşacakları yere gelmez. Bunun üzerine Max, bir türlü iletişim kuramayınca Lisa’nın evine gider. Kapıyı Alice (Romane Bohringer) açar ve ona Lisa olduğunu söyler.

Hakkında

Apartman’ı Gilles Mimouni yazıp yönetti.

Film, BAFTA’da İngilizce Olmayan En İyi Film ödülünü kucakladı.

imdb’de 7,6 ortalama puanı olan film, yeterli eleştiri sayısına ulaşmadığı için rottentomatoes’da henüz değerlendirilmiyor. Fakat izleyici değerlendirmesi %80.

Ivır Zıvır

Film, Gilles Mimouni’nin hem ilk senaryo, hem de ilk yönetmenlik deneyimi.

Monica Belluci filmde 32 yaşında.

Filmin 2004’de yayınlanan Hollywood uyarlamasını Paul McGuigan yönetiyor ve başrolleri Diane Kruger, Josh Hartnett ve Rose Byrne paylaşıyorlar.

Hollywood uyarlamasında Max Meyer karakterinin adı Matthew, Alice karakterinin adı ise Alex olarak değiştirildi.

Dip Not: 05 Haziran 2011’de yayımlandı, 29 Ocak 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.