C’était ici: Yann Tiersen (2002)

C’était ici, Fransız Avant-Garde / New Age müzisyeni Yann Tiersen’in ikinci canlı albümü. Albüm sanatçının 15-17 Şubat 2002 tarihlerinde Paris’teki Cité de la Musique’de verdiği 3 konserin kayıtlarından derlenmiş. Albümün en büyük özelliği konserlerde birçok sanatçının ve grubun Yann Tiersen’e eşlik etmeleri. Müzisyenler ve gruplar şunlar; Guillaume Bourgogne, Claire Pichet, Christine Ott, Christian Quermalet, Marc Sens, Nicholas Stevens, Jean-François Assy, Renaud Lhoest, Oliver Tilkin, Ronan le bars, Les Têtes Raides, Dominique A ve Lisa Germano.

Albüm Yann Tiersen’in 1995-2002 arasında çıkarttığı bestelerinin bir nevi best of’u niteliğinde olduğundan çok güzel. Şarkı son ve başlarında alkışlar çok az duyuluyor ve şarkıların sunumu o kadar kusursuz ki canlı performans dinlediğinize inanmıyorsunuz. İki disk ve 29 şarkı bulunan albümün bir enteresan noktası da ilk diskte yer alan “La Noyée” adlı bestenin 1970 yapımı Le Roman d’un voleur de chevaux filminin soundtrackinden bir şarkı olması. İşin ilginç yanı Tiersen’in 97’de çıkarttığı Le Phare albümünde de aynı isime sahip bir bestesinin olması. Bu nedenle ikinci diskte yer alan La Noyée’nin adı La Noyée II olarak yayınlanmış…

Yann Tiersen’in ilk canlı albümü için: Black Session: Yann Tiersen (1999)

“C’était ici: Yann Tiersen (2002)” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.