45 Years (45 Yıl)

45 Years aka 45 Yil

TÜR: Dram, Romantik. SÜRE: 95 Dk. ÜLKE: İngiltere. YAPIM YILI: 2015. imdb: 7,1. rottentomatoes: %97.

Yaşanılan bir olayın ömrün geri kalanını etkilemesini, 45 yıllık evli bir çift üzerinden konu edinen 45 Yıl, başarılı ve hüzünlü bir romantik dram filmi.

Konu

Evliliklerinin 45. yılını kutlamaya hazırlanan Mercer çiftinin sakin hayatı Geoff Mercer’a (Tom Courtenay) gelen bir mektupla değiştir. Mektupta Geoff’un 1962’de İsviçre dağlarında hayatını kaybeden bir arkadaşının cesedinin bulunduğu bildirilmektedir.

Hakkında

David Constantine’in Başka Bir Ülke (In Another Country) adlı kısa hikâyesinden Andrew Haigh’in uyarladığı 45 Yıl’ın yönetmen koltuğunda da Andrew Haigh oturuyor.

Berlin Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu (Tom Courtenay) ve En İyi Kadın Oyuncu (Charlotte Rampling) dallarında Gümüş Ayı ödülü kazanan yapım, En iyi Kadın Oyuncu (Charlotte Rampling) dalında Oscar’a aday gösterildi.

Film 13,9 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Filmde günler değişirken mevsimler de değişiyor. Çoğu ağaçın çıplak ve meşe ağaçlarının üzerinde kahverengi yaprakların olduğu salı günü kış mevsiminde, Charlotte’un bot gezintisi yaptığı ve her yerin yemyeşil olduğu çarşamba günü ise baharda geçiyor. Ayrıca yine perşembe günü baharda ve cumartesi günü kışın yaşanıyor.

Birkaç sahnede Tom Courtenay’un karakteri elinde bir Hull City AFC kupasıyla çay içerken görünüyor. Courtenay, Hull City’nin resmi taraftar kulübünün başkanı.

“Seni mutlu eden şeyleri unutuyor olman garip” ve “Zamandan haberdar olmamayı seviyorum” filmin ilgi çekici sözlerinden.

Charlotte Rampling ve Tom Courtenay 2013 yapımı Lizbon’a Gece Treni (Night Train to Lisbon) filminde de birlikte rol almışlardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.