Guns N’ Roses – Greatest Hits (LP)

Elbette o efsanevi Terminatör 2: Kıyamet Günü (Terminator 2: Judgment Day) filminin harikulade müziği olan You Could Be Mine ile radarıma takılan Guns N’ Roses’un ayn sezon yayınlanan çift albümü olan Use Your Illusion I & II’de yer alan nefis şarkılarla dinlemeye başlamıştım.

November Rain, Don’t Cry, Civil War, Knockin’ on Heaven’s Door, Live and Let Die, Yesterdays derken eski albümlerindeki Welcome to the Jungle, Sweet Child o’ Mine, Patience, Paradise City kalbimde taht kurmalarını sağlıyordu.

Axl Roses’ın tiz sesi, sürekli tayt şort giymesi, sahnede hiç durmadan oradan buraya koşuşmaları da görsel hafızalarımda kalan şeylerdi. Ve elbette Slash’in muhteşem soloları…

Kendime “emekli ikramiyesi” olarak aldığım hediyelerden biri olarak arşivime eklediğim Greatest Hits albümü ilk kez 23 mart 2004 yılında yayınlanmış. Aldığım plak ise grubun 2018 yılında çıkarttığı tekliği olan Shadow of Your Love eklenerek 2020’de yeniden yayınlanan versiyonu.

Albüm çok çok başarılı. Tüm şarkıları tek hamlede önerebilirim.

Bir dip not olarak; 2 plaktan oluşan albümün yüzleri normalde Side A-B ya da Side 1-2 gibi olur fakat bu albümde yüzlerin adları şöyle: Side G, Side N, Side F’N, Side R… 🙂

Albümden;

You Could Be Mine

Welcome To The Jungle

Sweet Child O’ Mine

Knockin’ On Heaven’s Door

Don’t Cry

November Rain

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.