Bon Jovi – Cross Road (LP)

Bon Jovi’nin müzik tarihimde komik bir hikâyesi var. Şöyle ki; ortaokuldayken bir İngilizce kursuna gidiyordum ve orada, kot pantolonuna baştan aşağıya tükenmez kalemle grubun adını kocaman bir şekilde yazacak kadar, yani tam anlamıyla Bon Jovi delisi olan bir arkadaş vardı. Ki o günlerde Metallica yani thrash metal dinleyen biri olarak Bon Jovi bana oldukça “pop” geldiğinden sürekli arkadaşa takılıyordum. Hatta yine o günlerde grubun Good Guys Don’t Always Wear White şarkısı MTV’de dönüyordu ama bir türlü listelerde bir numara olamıyordu. Ben de her hafta listeyi izleyip ardından da arkadaşa takılıyordum.

Always ve yer aldığı Bon Jovi’nin “best of” albümü olan Cross Road ise gündemime bomba gibi düşmüştü. Albüme tam anlamıyla bayılmıştım! Olgunlardan daha ucuz olan “Bulgar baskısı” bir CD’sini almış, döndüre döndüre, bangır bangır dinliyordum! Ve her dinlediğimde o arkadaş geliyordu aklıma. Haksızlık etmiştim çünkü Bon Jovi gerçekten “keyifli” bir gruptu!

Günler günleri kovaladı ve ben grubun her çıkan yeni albümünü heyecanla takip etmeye ve ilk solukta dinlemeye başladım.

Bugünlere geldiğimizde ise, kendime verdiğim bir başka emekli ikramiyesi de Cross Road plağı oldu.

Albüm ilk çıktığı yıl olan 1994’de Yunanistan, Avrupa ve Brezilya’da plak olarak yayınlanmış. Amerika’da ise ilk kez 2019’da yayınlanmış. Ben ise 2020’de Amerika’daki ikinci kez yayınlanan plaklardan birini alabildim. Alabildim diyorum çünkü bu plaklar da tükenmişti ve bulmak oldukça zordu. Plak bittiği için de haliyle tek tük satanlar da fiyatları artmışlardı.

Ben de “bir kere” alacağım diyerek normalde 1300 + gümrük vergisi ile almaya karar verdim. Fakat tam sipariş geçecekken plakların bittiğini öğrendim! Tam o sırada başka satan var mı acaba diye dolanırken Amazonda Amerika’dan gönderilmesine rağmen çok daha ucuz kargo ücreti isteyen ve (41.94 $ + 4.99 $ kargo / 1 $ = 19,45 TL) 956,15 TL’ye yani çok daha ucuza siparişi geçtim.

İşin ilginç yanı bugün kargo elime ulaştı ama herhangi bir gümrük vergisi de alınmadı! Yani gayet güzel bir emeklilik ikramiyesi oldu!  Daha ne olsun. 🙂

Plaktaki şarkıları uzun uzun anlatmaya gerek yok sanırım. Çünkü adı üstünde her bir şarkı “best of”un bir parçası! Yine de adettendir diyerek birkaçını önereyim.

Buyurun;

Always

Keep The Faith

Livin’ On A Prayer

Bed Of Roses

You Give Love A Bad Name

I’ll Be There For You

Blaze Of Glory

Wanted Dead Or Alive

In These Arms

Runaway

Lay Your Hands On Me

Bad Medicine

Someday I’ll Be Saturday Night

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.