Abril Despedaçado (Behind the Sun / Güneşin Ardında)

TÜR: Dram. Süre: 105 Dk. ÜLKE: Brezilya, Fransa, İsviçre. YAPIM YILI: 2001. imdb: 7,6. Rottentomatoes: %74.

Toprak davası güden iki ailenin kan davasını konu alan Güneşin Ardında oldukça başarılı bir dram filmi.

1910’ların başı Brezilya kırsalında geçen filmde anlatılan kan davası ve yapılan ritüeller oldukça ilginç.

Konu

1910 yılı. Brezilya’nın kuzeydoğu bölgesi kırsalı. Fakir bir çiftçi ailenin 3 çocuğu vardır. Komşu aile ile yaşanan toprak kavgası sonucu en büyük oğulları öldürülen aile, ölen kişinin kanlı giysisini asarlar ve kırmızı renk sarıya dönene kadar öldüren kişiye dokunmazlar. Kırmızı kan lekesi sarıya döndüğü gün abisinin intikamını alma sırası ailenin 20 yaşındaki ortanca oğlu Tonho’dadır (Rodrigo Santoro).

Hakkında

Senaryosunu Karim Aïnouz, Ismail Kadare ve Sergio Machado’nun yazdığı Gğneşin Ardında’nın yönetmen koltuğunda Walter Salles oturuyor.

Yapım Altın Küre ve BAFTA’da En İyi Yabancı Dilde Film dalında ödüle aday gösterildi. BAFTA’da Paramparça Aşklar Köpekler’e (Amores Perros / Love’s a Bitch) ve Altın Küre’de de Tarafsız Bölge‘ye (Ničija Zemlja / No Man’s Land) kaybetti.

4 milyon dolar bütçesi olan yapım 1 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Yapım 2002 Oscar’larında En İyi Yabancı Dilde Film kategorisinde Brezilya’nın adayıydı fakat finaller kalamadı.

Filmden;

Annem, Tanrı’nın bize asla taşıyabileceğimizden daha ağır yükler vermediğini söylüyor, ama Tanrı ortalığı karıştırmaya devam ediyor. Bazen öyle yükler yükler ki hepimiz yıkılırız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.