Maudie

TÜR: Biyografi, Dram, Romantik. SÜRE: 115 Dk. ÜLKE: İrlanda, Kanada. YAPIM YILI: 2016. imdb: 7,7. Tomatometer: %89…

Kanadalı halk sanatçısı Maud Lewis’in kimi zaman mutlu olsa da oldukça sıkıntılı geçen hayat hikâyesini konu alan Maudie, özellikle Sally Hawkins’in nefis oyunculuğuyla başarılı bir biyografik romantik dram filmi.

Konu

Maud Dowley (Sally Hawkins) eklem iltihabı hastalığı olan genç bir kadındır. Hastalığı nedeniyle zor yürüyen ve abisi tarafından teyzesinin yanında yaşamaya zorlanan Maud, abisi Charles’ın (Zachary Bennett) ailelerinin evini sattığını öğrenince şoka uğrar ve kendini ispatlamak için iş aramaya başlar. Yolu küçük bir evde tek başına yaşayan Everett Lewis’le (Ethan Hawke) kesişir.

Hakkında

Sherry White’ın senaryosunu yazdığı Maudie’nin yönetmen koltuğunda Aisling Walsh oturuyor.

Toronto Film Festivali’nde En İyi Kanada Filmi dalında ödüle aday gösterilen yapım Kanada Ekran Ödülleri’nde En İyi Film dâhil 6 dalda mutlu sona ulaştı.

6 milyon dolar bütçesi olan yapım 10 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Maud Lewis hakkında biyografik bir film yapma projesinin hayata geçmesi tam 13 yıl sürdü.

Günümüzde Maud Lewis’in her bir ayrıntısını boyadığı ve yaşadığı ev, Nova Scotia Sanat Galerisinin içinde sergileniyor.

Sally Hawkins rolüne hazırlanmak için yoga ve esneme çalıştı. Günde 3-4 saat resim yaptı. Eklem iltihabı hastalarının nasıl hareket ettiğini öğrenmek için ders aldı.

Ethan Hawke, Sally Hawkins’le rol paylaşmanın çok ayrıcalıklı olduğunu söyledi. Hawke, “hayatım boyunca sadece birkaç kez kendimi, çok özel bir oyuncunun performansını ilk izleyen kişi olma ayrıcalığını yakalamış hissettim. Bunu İlk Gün’de (Training Day) Denzel Washington’la hissetmiştim. Şimdi de Sally ile hissettim. O çok eğlenceli ve muhteşem bir oyuncu” dedi.

Film yapımcıları sanatçının tek kimliğinin fiziksel sorunları olmadığını düşündükleri için filmde bu konuda çok fazla vurgu yapmamaya karar verdiler.

Yapım için Lewis’in evinin aynısı inşa edildi.

2015 sonbaharında 6 hafta çekim yapıldıktan sonra ara verildi ve kış çekimleri için 2016 Ocak ayında yeniden bir araya gelindi.

Maudie, sanatçı hakkında yapılan ilk biyografik film oldu. Bir önceki projede sanatçıyı Rachel McAdams’ın oynaması düşünülüyordu.

Ethan Hawke, senaryoyu okumadan Everett Lewis’i oynamayı kabul etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.