Truman

TÜR: Komedi, Dram. SÜRE: 108 Dk. ÜLKE: İspanya, Arjantin. YAPIM YILI: 2015. imdb: 7,3. Tomatometer: %100.

Akciğer kanseri olan, günleri sayılı bir adamın arkadaşına ve köpeğine vedasını konu alan Truman, komedi-drama dengesi nefis bir şekilde ayarlamış son derece başarılı bir dram filmi.

Konu

Kanada’da yaşayan Tomas (Javier Camara), akciğer kanseri olan yakın arkadaşı Julian’ı (Ricardo Darin) görmek için Madrid’e gelir. Günleri sayılı olan Julian’ın en büyük derdi öldükten sonra köpeği Truman’a ne olacağıdır.

Hakkında

Senaryosunu Tomàs Aragay ve Cesc Gay’in yazdığı Truman’ın yönetmen koltuğunda da Cesc Gay oturuyor.

İlk gösterimi 2015 Toronto Film Festivali’nde yapılan yapım, San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu (Ricardo Darin ve Javier Camara) dalında Gümüş Deniz Kabuğu ödülünün sahibi oldu. Ayrıca Goya’da En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Ricardo Darin), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Javier Camara), En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerimi kazandı.

Truman, rottentomatoes’da yapılan 52 eleştirmen yorumunda %100 taze olarak değerlendirildi.

Film 8.7 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Toronto Film Festivalindeki gösterimin ardından yönetmen Cesc Gay, filme adını veren köpek Truman’ın çekimlerden birkaç ay sonra doğal nedenlerden ötürü öldüğünü söyledi.

Oyuncu Ricardo Darin, Truman öldüğü için film galasına Truman’ın kızlarından biriyle katıldı.

Truman’ı canlandıran Bullmastiff cinsi köpeğin gerçek adı Troilo idi.

Öneren: Tanıl Bora

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.