Hayat Dolu (Full of Life, 1952), John Fante

Hamileliğin son aylarını geçiren, fiziksel ve duygusal olarak oldukça değişmiş ve hamileliği öncesi ateist olmasına rağmen son dönemlerde dine sıkıca sarılmış olan bir eş ile eski bir duvar ustası olan, aksi, yaşlı bir baba arasında kalan bir yazarın hikâyesini konu alan Hayat Dolu, John Fante’nin tüm kitaplarında olduğu gibi oldukça rahat okunan, samimi ve güzel bir roman.

John Fante’nin 1952’de yayınladığı Hayat Dolu, yazarın 4. romanı.

Kitabın arka sayfasından;

“Taş gibi aramıza girmişti bebek. Endişeliydim. Hiçbir zaman eskisi gibi olamayacağımızdan korkuyordum. Odasına girip eşarbı, elbisesi ya da beyaz kurdelesi gibi özel eşyalarından birini elime aldığımda başımın döndüğü, sevgilime duyduğum aşkın coşkusu ile kurbağa gibi vırakladığım o eski günlerin özlemi ile dolardı içim. Tuvalet masasının önündeki iskemlesi, onun o güzel yüzünü aksettiren ana, başını yasladığı yastık, yıkanma üzere bir kenara fırlatılmış bir çift çorap, ipek pantolonunun elimi ayağım kesen cazibesi, gecelikleri, sabunu, banyo sonrasında hala ıslak ve sıca havluları: ihtiyacım vardı bu şeylere; onunla ola yaşantımın parçalarıydılar; ruj lekesi de hiç fark etmiyordu, çünkü kadınımın sıcak dudaklarından geliyordu.”

John Fante Hayat Dolu’da her evliliğin en önemli anlarından birini, ilk bebeğinin doğum öncesini, karısının hamilelik günlerini birlikte nasıl yaşadıklarını anlatıyor. Karı kocanın ilişkilerindeki değişimi, o değişimin hayatlarına getirdikleri yenilikleri, hoşlukları ve zorlukları John Fante’nin duru anlatımıyla okuyacaksınız. gizle

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.