Gizemli / Olaylı Şarkı Sözleri: Rammstein – Mein Teil

Rammstein - Mein Teil

Alman endüstriyel metal grubu Rammstein’ın 2004’te yayınladığı 4. albümleri Reise, Reise’ın ilk teklisi olan Mein Teil, “benim parçam” anlamına geliyor. Şarkının hemen girişinde yer alan “kesilmek üzere, yapılı, 18-30 yaşlarında biri aranıyor. Usta Kasap” sözleri, dinleyiciyi rahatsız etmeye yetiyor. Gelelim şarkının gizemli hikâyesine.

*** İçerik oldukça sert ve ağır, o yüzden devam edip etmeme konusunda lütfen biraz düşünün! ***

2001 yılında Almanya’da,43 yaşındaki Armin Meiwes adlı bir bilgisayar teknisyeni, yamyamlık saplantıları olanların bulunduğu The Cannibal Cafe adındaki internet sitesine sesli bir ilan bırakır. Şarkının girişinde yer alan da işte bu sesli ilan. Ses kaydına birçok kişi cevap verir ama mühendis Bernd Jürgen Brandes dışındakilerin hepsi sonradan sözlerinden dönerler. Meiwes, sonradan vazgeçenlere karşı herhangi bir zorlamada bulunmamıştır.

Brandes ile Meiwes uzunca bir süre yazışırlar ve neler yapmak istedikleri konusunda anlaşırlar. İkili 9 Mart 2001’de Meiwes’in evinde buluşurlar ve her şeyi video kameraya kaydetmeye başlarlar. Kasap, kurbanın penisini kesecektir ve kurban ölmeden önce beraber yiyeceklerdir. Brandes, Meiwes’in penisini ağzıyla koparması konusunda ısrar etse de girişimler başarısız olur ve bıçak kullanılır. Brandes kendi penisini yemeyi dener ama çok sert olduğu için sadece çiğnemekle yetinir. Sonradan Meiwes, çeşitli baharatlar ve Brandes’ın yağıyla kızartmayı dener fakat çok yaktığı için köpeğine yedirir.

Meiwes, Brandes’e yüksek miktarda alkol, 20 uyku hapı ve ağrı kesici içirmiştir. Brandes banyoda kan kaybederken Meiwes 3 saat boyunca Star Trek kitabı okur. Sonrasında da kurbanını öldürür ve parçalara ayırıp 10 ay boyunca tüketir.

Aralık 2002’de bir kolej öğrencisi Meiwes’in internete bıraktığı yeni bir ilanı görüp polise ihbar eder. Evinde yapılan aramada videokaset ve Brandes’a ait etler bulunur. Ocak 2004’te Meiwes, Brandes’i öldürdüğünü ve yediğini kabul eder. Yaptıklarından dolayı pişmanlık duyduğunu söyleyen Meiwes, başkalarının da yapmaması için hayatını anlatan bir kitap yazmak istediğini de ifade eder. Hapishanede vejetaryen olur.

2006’da Armin Meiwes’in yamyamlıkla ilgili detaylı yasalar içermeyen Alman Yasalarındaki hukuki boşluklardan yararlandığı düşünülerek davası yeniden ele alınır ve cezası müebbet hapse çevrilir.

Meiwes, 1998 ve 2000 yıllarında işlenmiş olan iki yamyamlık cinayetinin çözülmesinde polise yardımcı olur.

Yamyamlık hikâyesi dünya basınında büyük bir yankı uyandırır ve popüler kültür içerisinde birçok şarkı ve filme konu edilir. Rammstein’ın argoda “penisim” anlamına gelen Mein Teil da bunlardan biri.

Bir dip not olarak; Rammstein şarkı sözlerinde yer alan, “ne yersen osundur ve sen onun ne olduğunu biliyorsun” sözü hikâyeyi öğrenince daha da bir ilginç geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.