Sicario

Sicario

TÜR: Macera, Suç, Dram. SÜRE: 121 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2015. imdb: 7,7. rottentomatoes: %93.

İçimdeki Yangın (Incendies) ve Tutsak (Prisoners) gibi iki başarılı filme imzasını atan Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve’un elinden çıkan ve FBI’ın Meksika’daki uyuşturucu kartelleriyle olan mücadelesini konu alan Sicario, esrarengiz anlatımı ve etkileyici konusuyla oldukça başarılı bir aksiyon suç dram filmi.

Konu

Arizona’da FBI’ın düzenlediği bir baskını yöneten ajan Kate Macer (Emily Blunt), Reggie Wayne (Daniel Kaluuya) ve ekibi, onlarca ceset bulurlar. Suç mahallinde araştırmalar devam ederken arka bahçede yaşanan patlamada iki memur hayatını kaybeder. Kate’in patronu Dave Jennings (Victor Garber), bu işin sorumlusu olan uyuşturucu karteli patronu Manuel Díaz’ı (Bernardo P. Saracino) araştırmak için Kate’e CIA Özel Faaliyet Bölümü gizli memuru Matt Graver’i (Josh Brolin) önerir. Kate gönüllü olarak Matt’in takımına katılır.

Hakkında

Taylor Sheridan’in senaryosunu yazdığı Sicario’nun yönetmen koltuğunda Denis Villeneuve oturuyor.

Cannes’da Altın Palmiye için yarışan yapım, En iyi Müzik, En iyi Kurgu ve En İyi Ses Kurgusu dallarında Oscar ödülüne aday gösterildi.

30 milyon dolar bütçesi olan yapım, 81 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Filmde çok az repliği bulunan Benicio Del Toro’nun canlandırdığı karakterin orijinal senaryoya göre daha fazla repliği vardı ve birçok kez Kate’e geçmişinden bahsediyordu. Del Toro, 15 dakika önce tanışan birinin geçmişinden bahsetmesinin doğal olmayacağını hissetti ve yönetmenle konuştu. Yönetmen fikri beğendi ve karakterin gizemli duruşunu da korumak adına orijinal senaryodaki repliklerin neredeyse %90’ını senaryodan çıkarttı.

Sicario, Kudüs partizanlarından çıkma bir kelimedir. Yurtlarını işgal eden Romalılar’ı avlayan katillere denir. Meksika’da Sicario, kiralık katil demektir.

Yönetmen Denis Villeneuve filmin ana fikrini, 2010’da Juárez’de yaşanan yüksek dozdaki şiddet olaylarından aldığını ifade etti.

Temel çekimler 30 Haziran 2014’de Albuquerque, New Mexico’da başlandı. Emily Blunt, kızı Hazel’i Şubat 2014’te dünyaya getirdikten 4 ay sonra çekimlere başladı.

Sicario’nun Juárez tasviri, şehrin yetkilileri tarafından eleştiriler aldı. Yetkililer, filmin yayınlandığı dönemde şehirdeki şiddet olaylarının geçmişe göre çok daha az olduğuna dikkat çektiler. 2010’da şehirde 3000 cinayet olayı yaşanırken 2015’te bu rakam 300’e düştü ve aynı yıl hiç adam kaçırma olayı meydana gelmedi.

Juarez’de asılı cesetlerin üzerinde, “Gözümüz üzerinizde!” anlamına gelen “Los Estamos Observando” yazıyor.

Denis Villeneuve filmi “karanlık bir şiir” olarak tanımladı.

Denis Villeneuve, Emily Blunt’ın Genç Victoria’daki (The Young Victoria) oyunculuğunu izledikten sonra onu kadroya dâhil etmeye karar verdi.

Emily Blunt, Kate Macer karakterini, rolüne hazırlanmak için görüştüğü FBI ajanlarından birini temel alarak oynadı. Blunt karakteri “utangaç ve yalnız olmayı seven nitelikte” diye tanımadı.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Ekibin tünelden içeri girdiği sahnede, Emily Blunt kafasını tünelin tavanına çarptı. Yönetmen Denis Villeneuve bir röportajında o sahneyi, canlandırılan göreve ve filme gerçekçilik kattığını düşündüğü için aynen kullandığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.