Avengers: Age of Ultron 3D (Yenilmezler: Ultron Çağı)

Avengers Age of Ultron aka Yenilmezler Ultron Cagi

TÜR: Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu. SÜRE: 141 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2015. imdb: 7,6. rottentomatoes: %75.

1,5 milyar dolar ile tüm zamanların üçüncü ve 2012’nin en fazla gişe yapan filmi olmayı başaran Yenilmezler’in (The Avengers) devam filmi olan Yenilmezler: Ultron Çağı, bol aksiyon, bol geyik ve başarılı görsel efektleriyle, başarılı bir süper kahraman filmi.

Konu

Yenilmezler, Baron Wolfgang von Strucker’ın (Thomas Kretschmann) başında bulunduğu terör grubu Hydra’ya bir baskın düzenlerler. Strucker, eline geçirdiği Loki’nin asasını kullanarak insanlar üzerinde çeşitli deneyler yapmaktadır. Baskın sırasında, kurbanlarının halüsinasyon görmesini sağlayabilen Wanda Maximoff / Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) ve çok hızlı hareket edebilen Pietro Maximoff / Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson), Yenilmezlere karşı koyarlar. Fakat asıl tehlike onların hizmet ettiği Ultron’dur (James Spader).

Hakkında

Marvel’in Yenilmezler çizgi romanından Joss Whedon tarafından uyarlanan Yenilmezler: Ultron Çağı’nın yönetmen koltuğunda da Joss Whedon oturuyor.

280 milyon dolar bütçesi olan yapım, 1,4 milyar dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Scarlett Johansson’ın hamileliğini gizlemek için 3 dublör kiralandı. Bu durum diğer oyuncular için çeşitli karışıklıklar yarattı. Chris Evans, sette merhaba deyip konuşmaya başladığını ve ancak bir süre sonra konuştuğu kişinin Scarlett Johansson olmadığını anlayabildiğini söyledi.

Çizgi romanda Ultron’un boyu, 2,5 – 2,75 metre olduğu için, James Spader’ın vücuduna antene benzeyen kalın kabloların ucunda yer alan iki kırmızı göz monte edildi. Böylece, oyuncunun kafasının 1 metre üzerinde yer alan gözler, Ultron’la aynı sahnede bulunan oyuncuların, daha uzun boylu birine bakmalarını sağladı. Elizabeth Olsen, havada asılı duran gözlerin çekimler sırasında çok rahatsız edici olduğunu, çünkü oyuncunun yoğun bir performans sergilediği için, ister istemez kırmızı gözler yerine oyuncunun gözlerine baktığını söyledi. Aaron Taylor-Johnson’ın, çekim sırasında Olsen’e, “kırmızı toplar! Onun toplarına bak, Lizzie!” diye bağırması herkesin gülmesini sağladı.

James Spader’ın setteki ilk gününde, çekim ekibi oyuncunun performansından oldukça etkilendi ve “kestik” diye bağırıldıktan sonrası oyuncuyu alkışlayıp tebrik ettiler.

En başlarda filmindeki kötü karakter Thanos’du. Fakat yönetmen Whedon, onun yerine Ultron’u kullanmaya karar verdi ve bu kararını, “Marvel âlemindeki ilişkilere göz atınca Thanos’un bir sonraki kötü karakter olamayacağına karar verdik. Çünkü o daima kötülüğün ve karanlığın efendisiydi” diye açıkladı. Thanos, 2018 ve 2019’da yayınlanacak olan serinin final filmleri, Yenilmezler: Sonsuz Savaş Bölüm I (Avengers: Infinity War – Part I) ve Bölüm II’de yer alacak.

James Spader, Ultron’u seslendirirken tamamen kendi doğal sesini kullandı. Konuşmasında herhangi bir aksan ya da değişiklik yapmadı.

Yönetmen Whedon’ın, Ultron’ı seslendirmesini düşündüğü tek kişi James Spader’dı. Bu kararını, “Spader’in korkutucu şekilde sakin, ikna edici ve aynı zamanda insani ve nükteci tarzı çok hipnoz ediciydi” diye açıkladı.

Filmin fragmanı youtube’da yayınlandığı ilk gün 34 milyon kez izlendi.

Robert Downey Jr.’ın, bu film ve Yenilmezler Sonsuz Savaş Bölüm I, II’nin ardından Marvel filmlerinde artık yer almayacağı açıklansa da, sonraları 2016’da yayınlanacak olan Kaptan Amerika: Sivil Savaş (Captain America: Civil War) filminde yer alacağı duyuruldu.

James Spader, Ultron’ı, bencil ve toy bir karakter olarak tanımladı. Oyuncu, çok kısa bir sürede “yaratıldığı” için, dünyayla ile ilgili çok yabancı ve incilsel bir bakış açısına sahip olduğunu söyledi.

Aaron Taylor-Johnson, koşucu bir karakteri canlandırmak için çok kaslı göründüğünü düşünerek, kilo vermesine gerek olup olmadığını sordu. Sonuç olarak kilo verdi.

Ultron’un “iplerim yok” sözü Walt Disney’in 1940 yapımı Pinokyo (Pinocchio) animasyonunda yer alan şarkıdan alındı. Ultron’un kişiliği bir nevi Pinokyo’nun karanlık paraleliydi.

Scarlett Johansson, çekimleri sırasında hamile olduğu için sahneleri öncelikli çekildi.

X-Men filmlerinde Wolverine’i canlandıran Hugh Jackman, Marvel, Fox ve Sony arasındaki yayın hakları sorunlarına rağmen, Yenilmezler’de Wolverine olarak yer almak ve özellikle Demir Adam ile kapışmayı çok istediğini söyledi.

Filmde, Kara Dul, Thor’un çekicini kaldırmayı denemek istemese de, ironik bir şekilde, çizgi romanlarda bunu deniyor.

Sözleşmeye göre Marvel bağlantılı filmlerde rol alan, Marvel’in emekli başkanı Stan Lee, Ultron Çağı’nda da küçük bir rolde oynuyor. Lee, Yenilmezler partisinde Thor’un birasından içen ve şarhoş olan adam rolünü oynuyor. Lee, bu rolün, bugüne kadarki en favori kısa rol olduğunu söyledi.

Tony Stark (Robert Downey Jr.) filmde Bruce Lee tişörtü giyiyor. Downey Jr.’ın Bruce Lee’nin dünyaya tanıttığı Wing-Chun dövüş sanatında siyah kuşağı var.

Yönetmen filmi, süper kahramanlar hakkında, “daha küçük, daha kişisel ve daha acı verici” olarak tanımadı.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Çizgi romanlarda Kara Dul’un eskiden bir balerin olması, akıl sağlığı ve üzerinde yapılan deneyle ilgili bir konu. Scarlett Johansson, filmde yer alan geçmişiyle ilgili bu bölümün çok önemli olduğunu söyledi ve Kara Dul’un, geçmişinde bir seçim yapmadığını ve aslında diğer insanların yarattığı bir ürün olduğunun farkına vardığını söyledi.

Quicksilvers’ın, filmdeki ilk ve son sözü “geldiğimi görmedin mi?” Ve her ikisini de Şahingöz’e (Hawkeye) söylüyor.

Şahingöz, Quicksilver’ın “Pietro Maximoff” kendisini feda ederek hayatını kurtardığı için, yeni doğan çocuğuna Nathaniel Pietro Barton adını veriyor.

Quicksilver ve Scarlet Witch’in süper kahraman isimleri film boyunca kullanılmıyor. Bunun yerine, ‘gelişmiş’, ‘ikiz’ ve gerçek isimleri olan Pietro ve Wanda Maximoff kullanılıyor.

Filmde Ulysses Klaue’nun (Andy Serkis) tek kolu kopartılıyor. Çizgi romanlarda Klaw/Ulysses Klaue tek kollu bir kötü karakter.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.