Vefa’nın Galip’i: Galip Haktanır’ın Anıları, Galip Haktanır, Fethi Aytuna

2094 VEFAGALIP.indd

Bugüne kadar okuduğum en farklı futbol kitabı, yıllar önce bir futbol araştırması sırasında yolumuz kesişen ve bir Galatasaray deplasmanı sonrası yüz yüze tanışma fırsatı bulduğum, futbol araştırmacısı Fethi Aytına’nın derlediği, “Vefa’nın Galip’i” oldu.

Vefa’nın en önemli isimlerinden biri olan, 1921 doğumlu Galip Haktanır’ın, bizzat kendisinin kaleme aldığı anılarının derlemesi olan kitap, 1920’ler İzmir’inden başlayıp, 1930’lar İstanbul’undan günümüze, şehir yaşamını, amatör ve profesyonelliğe geçiş dönemindeki futbol dünyasını, insan manzaralarını ve elbette maç anılarını içeriyor.

Anılarda bol bol yer alan, “(İstanbul’da) plaja giderdik” cümlesini her okuduğumda, aklım sürekli asırlar öncesine gitti. Oysa bahsi geçen zaman sadece 50 yıl öncesiydi. Bu farkındalıkla tekrardan aynı cümleyle karşılaştığımda, yaşanan değişimi, insanların yıpratma ve yok etme gücü daha fazla gözüme batırdı.

Biraz futbol ama çokça insan manzaraları içeren Vefa’nın Galip’i hoş bir anı/futbol kitabı olmuş.

Vefa’nın Galip’i: Galip Haktanır’ın Anıları, İletişim Yayınları, Anı, 64

Vefa’nın Galip’i: Galip Haktanır’ın Anıları’ndan macanilari.com’a yapılan alıntılar için tıklayın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.