Oi Va Voi – Ankara Cermodern Konseri (27 Eylül 2014)

Oi Va Voi - 27 Eylul 2014 Ankara Cermodern -03-

İlk kez 17 Ocak 2011’de EskiYeni’de izlediğim İngiliz müzik gurubu Oi Va Voi’nin Cermodern’deki açık hava konserine giderken, gün boyu yağan yağmur aklıma 2012’de Open Air’deki Rancid konserini getiriyordu. Viyana’da gün boyu deli gibi yağmur yağmış ama konser saatinde ara vermişti.

Oi Va Voi - 27 Eylul 2014 Ankara Cermodern -01-

Yağmurlu hava nedeniyle grup tam konser saatinde sahne aldı. Konser alanına girerken aldığımız mavi ince yağmurluklar ve yanımızda getirdiğimiz şemsiyelerin yardımıyla Oi Va Voi’yi dinlemeye başladık.

Oi Va Voi - 27 Eylul 2014 Ankara Cermodern -02-

Every Time’dan önce Steve Levi’nin seyircileri selamladıktan sonra, “Londra havası için üzgünüz” demesi gülüşmelere sebep oldu.

Oi Va Voi - 27 Eylul 2014 Ankara Cermodern -04-

Yaklaşık 2 saat süren konser oldukça eğlenceliydi. Steve Levi’nin söylediği Every Time ile Refugee, Travelling The Face Of The Globe ve son şarkı olarak çaldıkları Long Way from Home favorilerimdi.

Grup Hakkında;

Oi Va Voi, anlamı “Aman Tanrım!” olan, (Yidiş kökenli bir ünlem) İngiliz bir müzik grubudur. İngiltere, Londra’da 1990’ların sonlarında kurulan, deneysel bir müzik grubudur. Müziklerinde hem Aşkenaz hem de SefaradYahudilerinin müziklerinin etkisinin yanı sıra Klezmer ve Yahudi İspanyolcası, Doğu Avrupa, özellikle Bulgar halk müzikleri ve çağdaş elektronik müziğin etkileri görülür. (tr.wikipedia)

Refugee (Live in Ankara, Turkey, 28.09.2014)

Birkaç öneri;

Everytime

Long Way from Home

Travelling The Face Of The Globe

Every Time Long Way From Home Istanbul Acoustic Sessions

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.