Green Day – Dookie (LP)

Green Day - Dookie

Offspring’in Smash albümünden yayınladığı Self Esteem ile birlikte MTV’de en çok ilgimi çeken video klip, Green Day’in Dookie albümünden yayınladığı Basket Case idi. Resmen TV başında bekleyip şarkıyı dinlemek için kasıyordum. Renklerin oldukça parlak olduğu ve tımarhanede geçen klip çok eğlenceliydi. Sonraları aynı albümden yayınlanan When I Come Around’un da hastası olmuştum. Bir döngü halinde birbirlerini dikizleyen insanlardan oluşan klip de oldukça başarılıydı. Bu iki klip dışında bir de grubun albümden yayınladıkları ilk klip olan Longview’da arada MTV’de yayınlanıyordu. Bu üç ısınma parçasının ardından albümü satın almaya karar vermiş ve bol bol dinlemiştim.

Dünya çapında 15 milyon satan bu albüm, hem Punk Rock’ın, hem de grubun yükselişi demekti. 1995’te En iyi Alternatif Müzik Albümü Grammy ödülünü kazanan albüm, 2003’de Rolling Stone’un hazırladığı The 500 Greatest Albums of All Time listesinde 193. sırada gösterildi.

2009’da Dookie (1994), Insomniac (1995) ve Nimrod (1997) albümleri ilk kez plak olarak basılıp yayınlandı. Ben de plaklara sarınca ilk bakındığım albümlerden biri Dookie idi. Ağustosta geçtiğim sipariş, birkaç hafta sonra elime ulaştı ve ergenlik yıllarımı bol bol anarak, büyük bir zevkle albümü bir kere daha ve defalarca dinledim, dinliyorum.

Albümden birkaç öneri;

Basket Case

When I Come Around

Longview

Welcome To Paradise [Live]

She

“Green Day – Dookie (LP)” üzerine bir yorum

  1. Bu klibi izlemek için ben de mtv’den ayrılmazdım.O yıllarda kulağa en güzel gelen şarkılardan biriydi.Öyle ki amazon.com’a girip albümü satın almıştım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.