Bad Religion – The Dissent of Man (LP)

Bad Religion - The Dissent of Man

Bad Religion’un adını ilk kez, 90’ların ikinci yarısında MTV’de sık sık dönen 21st Century Digital Boy klibiyle duymuştum. Karıncalanan televizyon ekranının içinde beliren grup üyelerinin görüntüleri nefisti. Sonraları Hakan’ın çok sevdiği ve sürekli önerdiği bir grup olduğu için albümlerini dinlemeye başlamıştım.

2011’in ilk aylarında (muhtemelen yine) Hakan’ın önerisiyle The Dissent of Man’i dinlemiş ve dinlemiş ve dinlemiştim! Bugüne kadar karşılaştığım en iyi punk rock albümlerinden biriydi. Bayılmıştım.

Bad Religion - The Dissent of Man (Black Vinyl)

Geçenlerde aklımdaki birkaç plağın siparişini geçerken, “artık bir Bad Religion plağı da almanın zamanı geldi!” diye düşünmüş ve doğal olarak The Dissent of Man’i de sepete eklemiştim. 15 gün sonra albüm elimdeydi.

Kalifornia’lı punk rock grubunun 30. yıllarında yayınladıkları 15. albüm olan The Dissent of Man’in plak zarfında bulunan şarkı sözlerinin üstlerinde, birer adet nesli tükenmiş canlı resmi ve altında da figür numarası yer alıyordu. Ama bir numaralı figür ortalarda yoktu. Kısa bir süre sonra, albüm kapağında yer alan protest/muhalif adamın bir numaralı figür olduğunu anladım. Evet, gerçekten de onların da soyu tehlike altındaydı!

Bad Religion, albümden sadece Wrong Way Kids’in video klibini yayınlamış ve 30. yılları hatırına, bir nevi eski günlerini derleyip, toparlayıp yayınlamışlar.

Grubun en ilginç özelliklerinden biri, albümdeki tüm şarkıların sözlerini ve müziklerini yapan grubun lideri Greg Graffin’in Kalifornia Üniversitesinde Biyoloji ve Paleontoloji dersleri veren bir Profesör Doktor olması. Graffin’in aynı zamanda evrim ve biyolojiyle ilgili birçok kitabı da bulunuyor. Belki de bu yüzden şarkı sözleri oldukça farklı ve eşsiz.

Wrong Way Kids

Avalon

I Won’t Say Anything

Ad Hominem

The Devil In Stitches (Live)

Someone To Believe

Cyanide

(İlk dinlediğim Bad Religion Şarkısı) 21st Century Digital Boy

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.