Weltklasse – Kreisklasse (A Season Genclikspor Recklinghausen / Gençlikspor Recklinghausen’de Bir Sezon)

Weltklasse - Kreisklasse aka Genclikspor Recklinghausende Bir Sezon -1-

Tanıl abinin önerisi ve davetiyle Goethe Institut Ankara Alman Kültür Merkezi’nde gösterimi yapılan Dünya Klasmanı – Mahalli Klasman: Gençlikspor Recklinghausen’de Bir Sezon belgeselini izledik.

Weltklasse - Kreisklasse aka Genclikspor Recklinghausende Bir Sezon -2-

Belgesel, Ruhr bölgesinde bulunan Gençlikspor Recklinghausen adındaki ufak bir Türk mahalle takımı üzerinden, Türklerin Almanya’daki yaşamlarını, uyum sorunlarını, takımın kültürel ve sosyal olarak oyuncu ve çevresindekilere kattıklarını incelemeye çalışıyor.

Weltklasse - Kreisklasse aka Genclikspor Recklinghausende Bir Sezon -3-

Dış anlatımın olmadığı ve sadece doğal çekimlerden oluşan, Daniel Huhn’un yazıp yönettiği Gençlikspor Recklinghausen’de Bir Sezon’u izlerken, Almanya’da bozulmadan / yok olmadan Türk gibi yaşamaya çalışan ama bir yandan da bu çaba sırasında girdikleri fanusun içinde olmanın verdiği yalnızlık ve itilmişlik duygusunu hissettim.

Weltklasse - Kreisklasse aka Genclikspor Recklinghausende Bir Sezon -4-

Belgeselden çıkıp eve doğru gelirken Tanıl abi, Gençlikspor’daki (muhtemelen) tek Alman oyuncu olan kalecinin neler yaşadığının oldukça enteresan bir belgesel konusu olacağını söyledi. Gerçekten de, Almanya’da yaşayan bir Alman’ın, bir Türk takımı içindeki tek yabancı olması ve yaşadıkları belki de, Türklerin Almanya’da yaşadıklarını daha iyi anlamasıydı.

Weltklasse - Kreisklasse aka Genclikspor Recklinghausende Bir Sezon -5-

Belgesel’in Resmi Tanıtımı (goethe.de/ins/tr/ank):

Birçok ödül sahibi olan bu belgesel film, Ruhr Bölgesinde bulunan Gençlikspor Recklinghausen adlı bir Türk futbol takımının dünyasını anlatmaktadır. Filmin ana temasını sportif olaylardan çok yeşil sahanın dışındaki takım ruhu oluşturmaktadır. Belgesel Ruhr Bölgesinde yaşayan Türklerin kimlik ve uyum sorunları gibi konuları ele almakta ve ayrıca amatör futbol dünyasının gerginliklerle dolu yaşamına doğru bir yolculuğa çıkarmaktadır. 90 dakika artı uzatmalar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.