Green & Black’s Organic – Spiced Chilli Dark Chocolate (Baharatlanmış Biberli Koyu Çikolata)

Green & Black's Organic - Spiced Chilli Dark Chocolate

Birçok büyük çikolata markasını bünyesinde bulunduran Mondelēz’in 2010’da satın aldığı İngiltere orjinli çikolata firması Green & Black’s’in organik ürünlerinden biri olan Baharatlanmış Biberli Koyu Çikolata, bugüne kadar yediğim en baskın baharat tadına ve kokusuna sahip çikolata oldu. Özlem’in bir arkadaşının İngiltere’den getirdiği çikolatanın kabını açar açmaz baharat kokusunu almak enteresan bir deneyimdi. Tadına baktığımda ise baskın bir karabiber tadı aldım. Daha önce birkaç farklı biberli çikolata denemiştim ama bu çok daha farklıydı. Aklıma yıllar önce Budapeşte’de gittiğimiz Hint lokantasında yediğim bol baharatlı pilav geldi. Oldukça farklı ve lezzetliydi.

Çikolatanın içinde 5 farklı baharat ve kırmızı biber bulunuyor. Baharatlara bir göz atınca üstte yazdıklarımı daha iyi anlayacaksınız; yıldız anason (star anise), zencefil (ginger), pembe karabiber (pink pepper), karanfil tomurcuğu (clove bud), çin tarçını kabuğu (cassia bark), ardıç meyvesi (juniperberry).

Bir şekilde görürseniz kesin deneyin. Muhtemelen, ya çok seveceksiniz ya da nefret edeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.