The Offspring – Ignition (LP)

Offspring - Ignition (Plak)

En başlarda iyi bir Punk Rock grubu olan Offspring‘in en sevdiğim albümlerinden biri Igniton albümü. Bad Religion’ın gitaristi Brett Gurewitz tarafından kurulan ve sıkı punk albümleri çıkaran Epitaph’ın 1992 yılında yayınladığı Igniton, Off’un kariyerindeki 2. albümü.

Muhtemelen 97 civarlarında Need For Speed oynarken bir yandan da Ignition albümünü cd playera koyar ve yarışa başlarken albümün başlat tuşuna da basardım. Belki de bu yüzden Ignition’dan herhangi bir şarkıyla karşılaştığımda doğrudan aklıma Need For Speed geliyor. Tıpkı Nirvana‘nın bazı şarkılarını duyduğumda aklıma doğrudan Dean R. Kontz’un Şeytan Tohumu adındaki korku romanının gelmesi gibi.

Bundan bir ay kadar önce Shades’de plaklara bakınırken Ignition’ı görünce acayip şaşırmıştım. Fakat hem fiyatının fazla olması, hem de pikabıma ses yükselticisi almadığım için “bir dahaki sefere” diyerek albümü görmezden gelmiştim. Bir hafta sonra hem ses yükselticisi aldığım için, hem de Hakan‘la konuştuktan sonra gaza geldiğim için bir kere daha Shades’e uğradım. Fakat plak yerinde yoktu. Süleyman’ın, “orada yoksa satılmıştır” sözleri ile üzülmüştüm. Ama sonradan gördüğüm albüm sıfır olduğu için, aklıma DNR tarafından Türkiye’ye ithal edilen yeni basım plaklardan biri olacağı geldi ve Ankara’daki bildiğim DNR’lara bakındım. Fakat hiçbirinde albümden eser bile yoktu. Panora’daki görevli Offspring’in hiçbir plağını satmadıklarını söylediğinde ise iyice şaşırmıştım. “Neyse” demekten başka çarem yoktu.

Geçen hafta sonu bir kere daha zaman geçirmek için Shades’deydim. Biraz bakındıktan sonra tam çıkarken Süleyman, “Igniton’ı arıyordun değil mi?” diye sorduktan sonra, “geçenlerde gördüm, diğer plakların arasına karışmış” dedi. Hem şaşırmış, hem de çok sevinmiştim. Hemen parasını ödeyip aldım. Ardından bana, albümün ilk basım olduğunu (ki 2008’de tekrardan yayınlanmış) ve yıllar önce ithal etmelerine rağmen bir şekilde ellerinde kaldığını söyledi. Daha da hoşuma gitmişti. Eve giderken Hakan’a plağın fotoğrafını çekip gönderdim. Kolay değil, hayatımdaki ilk punk plağını satın almıştım ve o, en sevdiklerimden biriydi. Daha ne olsun… 🙂

Need for Speed 2

Eve gelip pikabın başlat tuşuna bastığımda, Session’ın melodileri odada dönmeye başlarken aklıma gelen ilk şey Need For Speed 2’ydi…

The Offspring – Session

The Offspring – Nothing From Something

The Offspring – Forever And A Day

The Offspring – We Are One

The Offspring – Dirty Magic

The Offspring – Get it Right – Live 1992

The Offspring – Session live 1993 @ Preston

The Offspring – Burn it up live 1993 @ Preston

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.