Michael Schanze, Lena Valaitis ve Batı Almanya Futbol Korosu – Ole Espana (1982 İspanya Dünya Kupası) (LP)

Michael Schanze Und Die Fussball-Nationalmannschaft - Ole Espana (1982 Espana World Cup )

İki hafta önce, (6 yıllık hayalim olan ama tembellikten bir türlü yapamadığım) pikabıma yükseltici alma işini başarıyla tamamladığım için, geçen pazar Ayrancı’daki (her ayın ilk pazarı kurulan) antika pazarına gidip plak bakındım. İlginçtir, 1982’de İspanya’da düzenlenen Dünya Kupası için, Michael Schanze ve Lena Valaitis’in kupaya katılacak ülkeler için besteledikleri şarkıları, Batı Almanya milli takımı oyuncularından oluşturulan koro ile birlikte söyledikleri “Ole Espana” adında bir plak buldum ve hemen edindim!

Akhisar – Gençlerbirliği maçını izlemek için Tanıl abilerdeki deplasman tribününe giderken yanımda bu plak vardı. Görünce şaşırdı, 5 TL’ye aldığımı öğrenince iyice şaşırdı. Ardından da Almanca yazılara bakınıp bana çeviriler yaptı. Böylece, satılan her plağın Batı Almanya Futbol Federasyonuna 250 Mark kazandırdığını ve dönemin futbol federasyonu başkanı Hermann Neuberger, teknik direktör Jupp Derwall ve takım kaptanı Karl-Heinz Rummenigge’nin plağı doldururken oldukça eğlendiklerini ve futbolun dostlukları arttırması temennilerini öğrendim.

Michael Schanze Und Die Fussball-Nationalmannschaft - Ole Espana (1982 Espana World Cup ) - Arka

Albüm, Ole Espana adlı şarkıyla açılıyor, 14 milli takım (İskoçya, Brezilya, Macaristan, Peru, Avusturya, İngiltere, SSCB, Kuzey İrlanda, Kuveyt, Yugoslavya, Polonya, Arjantin, İtalya ve Almanya) için bestelenmiş Almanca pop şarkıları söyleniyor ve Adios Espana şarkısı ile kapanıyor.

Bu plakla birlikte “futbol plakları koleksiyonuma” da başlamış oldum. Hayırlı uğurlu olsun 🙂

Teknik Bilgiler;

Basım Yılı / Ülkesi: 1982, Batı Almanya

Kondisyon: Kap:9 / Plak : 9

“Michael Schanze, Lena Valaitis ve Batı Almanya Futbol Korosu – Ole Espana (1982 İspanya Dünya Kupası) (LP)” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.