Masters of Sex

Masters of Sex - S01

Showtime’ın yeni dizilerinden Masters of Sex, 15 Aralık 2013’de sezon finalini yaptı. Dizi ilk olarak ismiyle (“Seksin Ustaları”) ilgi çekse de aslında 1957 ile 1990 yılları arasında seks üzerine bilimsel araştırmalar yapan Dr. William Masters ve Virginia Johnson’ın başından geçen olayları konu ediniyor.

Sert bir disipline sahip Dr. Masters’ın karakteri, Virginia E. Johnson’ın onu idare etme konusundaki ustalığı, “sapıklık” olarak nitelendirildiği için her şeyin gizli bir şekilde yürütülmeye çalışılması, denek bulma ve araştırmaların kameraya çekilmesi konusunda yaşanan sıkıntılar, Masters ve Johnson’un kendi aralarında ve partnerleri arasında yaşadıkları duygusal iniş çıkışlar, 12 bölümü güzelleştirmeye yetmiş de artmış.

Bakalım sonraki sezonlarda bu güzellik devam edecek mi yoksa sündürüle sündürüle vasat bir hal mi alacak. İzleyip göreceğiz…

Konu

Dr. William Masters, işinde oldukça başarılı olan, aşırı disiplinli ve titiz bir jinekologdur. O güne kadar üzerinde bilimsel bir araştırma yapılmamış olan, seks süresince kadın ve erkekte yaşanan tepkimeleri araştırmak ister. En başlarda hayat kadınlarıyla çalışmaya başlayan Dr. Masters bir süre sonra işi bilimsel bir araştırma konusu haline getirmek için hastaneye taşımaya karar verir. Fakat işler hiç de beklediği gibi gitmez. Çünkü seks bir tabudur ve onun hakkında çalışma yapmak sapıklık olarak nitelendirilmektedir…

Hakkında

Dizi, gazeteci ve yazar Thomas Maier’ın 2009’da yayınladığı Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johnson, the Couple Who Taught America How to Love adlı eserinden uyarlanmış.

rottenromatoes.com’da %90 taze değerlendirmesi alan dizi hakkında yazılan 49 eleştirinin ortak ana fikri, dizinin baştan çıkarıcı ve ayrıntıcı olduğu, oyuncu performanslarının çok iyi, yönlendirmelerin ustaca ve dönem dekorlarının kusursuz olduğuymuş.

Dr. William Masters ve Virginia Johnson

1915’de doğan Dr. Masters, 2001 yılında, 1925’de doğan Virginia E. Johnson ise dizinin ilk bölümü yayınlanmasından birkaç ay önce hayatını kaybetmiş.

Dizinin introsu, bana fena halde Dexter‘ın introsunu hatırlatıyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.