De Tweeling (Twin Sisters / İkiz Kız Kardeşler)

De Tweeling aka Twin Sisters

TÜR: Dram, Romantik, Savaş. SÜRE: 137 Dk. ÜLKE: Hollanda. YAPIM YILI: 2002. imdb: 7,5. rottentomatoes: %75.

Yetim kalan ve biri Hollanda’da zengin akrabada, diğeri ise Almanya’da fakir ailede büyüyen iki kız kardeşin, II. Dünya Savaşı öncesi ve sırasındaki yaşamadıkları duygusal değişimleri konu alan İkiz Kız Kardeşler, ilgi çekici konusuyla başarılı bir romantik drama filmi.

Konu

Çok küçük yaşlarda anne ve babasını kaybeden ikiz kardeşler Anna (Nadja Uhl) ve Lotte (Thekla Reuten), kavgalı iki uzak akraba arasında bölüşülürler. Lotte hasta olduğu için Hollanda’da yaşayan zengin akrabanın evine giderken, Anna fakir bir hayat süren çiftçi amcasının yanında Almanya’da kalır. Aileler arasındaki sorunlar nedeniyle uzun bir süre görüşemeyen ve hatta mektuplaşamayan kardeşler farklı hayatları yaşamaya başlarlar. Anna, Alman olmaktan gurur duyarak, Lotte ise utanç duyarak büyür.

Hakkında

Tessa de Loo’nun İkizler (The Twins) adlı romanından Marieke van der Pol tarafından uyarlanan İkiz Kız Kardeşler’in yönetmen koltuğunda Ben Sombogaart oturuyor.

Yapım, Yabancı Dilde En iyi Film Oscar’ına aday gösterildi ama ödülü Barbarların İstilası’na (Les Invasions Barbares) kaybetti.

Film, 5 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

İsrail’deki yapılan bazı eleştirilerde, “katillerle kurbanlar arasında manevi bir eşitlik yaratıyor” diyerek tenkit edildi. Fakat tüm İsrail’de birkaç ay boyunca sinemada gişe başarısı elde etti.

İkiz Kız Kardeşler çekildikten 3 yıl sonra Amerika’da gösterime girdi.

Film Amerika’da sadece bir salonda gösterildi ve ilk haftasında 1.207 dolar ve toplamda 1.563 dolar gişe sağladı.

Dip Not: 12 Kasım 2013’de yayımlandı, 25 Haziran 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.