Çizgi Açığı, Tanıl Bora – Turgut Yüksel

Cizgi Acigi - Futbol Yazilari Cizgileri, Tanil Bora, Turgut Yuksel

Tanıl Bora, 3 Temmuz şike süreci boyunca Türk futbolunu yönetenlerin, sonuca yönelik negatif ya da pozitif herhangi bir net açıklama yapmadan, sürekli topu taca atmalarına bir tepki olarak Radikal’de uzun süredir yaynladığı haftalık maç değerlendirmelerini bir daha yazmayacağını açıklamıştı. Hatta tepkisi bunla da sınırlı kalmamış, hem Türk futbol ligi maçlarını izlemeyi, hem de Gençlerbirliği maçları için tribüne gelmeyi askıya almıştı.

İşte o günlerde Tanıl Bora, Radikal’deki köşesinde haftalık olarak futbolun biraz daha göz önünde olmayan kısımlarını kaleme almaya başladı. Bol örnekli, eğlenceli üslubu ve ince, vurucu araştırma notları ile zenginleştirilmiş yazılar birçok futbolseverin ilgisini çekmeyi başardı.

İletişim’den yayınlanan Çizgi Açığı: Futbol Yazıları Çizileri kitabı da bu yazıların eşliğinde Turgut Yüksel’in futbol çizgilerini bir araya getiriyor.

Çizgi Açığı, futbolu çok iyi bilenler için bile “yeni başlayanlar” kıvamında bir kitap olmayı başarmış. Çünkü Tanıl Bora, çok da yazılmayan konulara değiniyor. Kimi zaman sadece taç atışından bahsediyor, kimi zaman röveşatalardan, kimi zaman da çok bağıran hocalardan. Kısacası, farklı bir bakış açısından futbolu seyretmek isterseniz siz de kitaba bir göz atın derim… Hatta futbolla hiç bir ilginiz ya da alakanız olmasa bile…

Bir dip not olarak: Tanıl Bora, uzunca bir aradan sonra ısrarlarımızı kırmayıp yeniden tribünde bizlerle beraber “çile doldurmaya” başladığında çok mutlu olduk…

Çizgi Açığı: Futbol Yazıları Çizileri, Futbol Kitapları, 29

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.