Dalparan & Jang Young-gyu – Dalkomhan Insaeng OST (A Bittersweet Life / Tatlı Acı Hayat)

A Bittersweet Life Soundtrack

Dün Ömür abimin önerdiği 2005 Güney Kore yapımı Tatlı Acı Hayat’ı izledim. Bir mafya babasının, temiz yüzlü, dürüst, sadık ve güvenilir bir adamına (Ku Jin), genç sevgilisini takip etmesi ve aldatıyorsa öldürmesi görevini vermesi ile başlayan olayları konu alan filmin ilk yarısı ilgi çekici ama ikinci yarısında bir nane yok.

Ama asıl benim ilgimi çeken ve bu yazıya konu olan şey filmin müzikleri. Seyirci için mafya babasının genç sevgilisinin çaldığı klasik müziklerle birlikte estirilen romantik hava bir yere kadar anlaşılır. Ama şiddet sahnelerinin bazılarında çalan klasik müzik, latin ezgiler ya da solo klasik gitar, flamenko, western oldukça garip duygular yaşatıyor.

Dalparan & Jang Young-gyu’nun imzalarını attığı film müziklerinin, klasik müzik, latin ezgileri ve solo klasik gitar, flamenko, western karışımı oldukça ilginç bir tarzı var. Zaten filmi izlemeyenler albümü dinlerken muhtemelen bir aşk filmi hayal ediyorlar.

Albümdeki favorilerim konuk sanatçı Yuhki Kuramoto’nun Romance’i, Dalparan & Jang Young-gyu’nun Fairness, Irreversible Time (Quartet), A Bittersweet Life II ve My Sad Night’ı.

Bir ek bilgi olarak Fairness (girişinden ötürü) bana fena halde Shigeru Umebayashi’nin Yumeji’s Theme’ini anımsattı.

Dip not: Haklarında çok bilgi bulamadığım Dalparan & Jang Young-gyu sanırım iki farklı grup fakat Acı Tatlı Hayat dışında birkaç film müziğine daha imzalarını atmışlar.

Yuhki Kuramoto – Romance

Dalparan & Jang Young-gyu – Fairness

Dalparan & Jang Young-gyu – Irreversible Time

Dalparan & Jang Young-gyu – My Sad Night

Yang Pa – A Bittersweet Life III

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.