The Smashing Pumpkins – Mellon Collie and the Infinite Sadness

1988’de kurulan Amerikalı alternatif rock grubu Smashing Pumpkins (SP) ile ilk kez 1994’de MTV’de sıkça yayınlanan Today şarkıları ile tanışmıştım. Baktığı her yerde sevişen çiftleri gören, “zirve yapmış” bir dondurmacının (Billy Corgan) rol aldığı videoyu birkaç kere izlesem de şarkıyı çok sevmemiştim. Fakat bir yıl sonra,  “The world is a vampire!” diye başladıkları Bullet with Butterfly Wings şarkılarını dinlediğimde SP’ye olan hayranlığım da başlamıştı.

İçi tepeleme toprak dolu küfelerle, metrelerce uzunluğundaki tahta merdivenlerden yukarı doğru tırmanan, üstleri başları toz-toprak içindeki Brezilyalı elmas madeni işçilerinin yer aldığı video da oldukça başarılıydı.

1997’de En İyi Hard Rock Performans Grammy’si kazanan parçanın girişinde yer alan “The world is a vampire!” bölümünü ben hala, durup dururken mırıldanıyorum!

SP, 1995’de yayınladığı Mellon Collie and the Infinite Sadness albümünden 1979, Zero ve Tonight Tonight’ı da yayınladı. Her 3 şarkıya da hayran kalmış ve gruba olan ilgim iyice artmıştı. Özellikle Tonight, Tonight şarkısının Georges Méliès’in 1902’de yayınladığı 14 (16 frameli olarak) / 8 (25 frameli olarak) dakikalık A Trip to the Moon’a (Aya Seyahat) göndermelerle dolu videosu inanılmazdı!

SP, 1997’de Batman & Robin filmi için The End Is The Beginning Is The End’i yayınladı. Gariptir, şarkının videosunu Akün sinemasında izlediğimiz bir filmden önce beyaz perdede izlemiş ve hayran kalmıştım.

1998’de ise çıkarttıkları Adore albümünden Ava Adore’u çok sevmiştim…

The Smashing Pumpkins – Bullet with Butterfly Wings

The Smashing Pumpkins – Tonight, Tonight

The Smashing Pumpkins – 1979

The Smashing Pumpkins – Zero

The Smashing Pumpkins – The End Is the Beginning Is the End


The Smashing Pumpkins – Ava Adore

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.