@fuatcapa Asla ve Asla Böyle Bir “Başarı” İstemiyoruz

Az önce Fuat Çapa’nın twitter hesabına (@fuatcapa) yazdıklarım;

Hocam, dün akşam, bu ülkede “başarılı” olmak için çirkef, saldırgan ve haysiyetsiz olmak gerektiğini anlamışsınızdır. Ama şunu unutmayın ki, biz Gençlerbirlikliler olarak asla ve asla böyle bir “başarı” istemiyoruz. Sadece futbol oynayarak, hak ederek kazanacağımız başarıları istiyoruz. Bu yüzden saha içinde (ve dışında) dayak atarak kazanmayı değil, dayak yiyerek kaybetmeyi yeğleriz. Çünkü bizler için önemli olan her zaman haysiyettir, şereftir. Bugüne kadar, tribündeki abilerimizden bunu öğrendik. Nefesimiz yettiğince de bizden küçüklere bunu öğreteceğiz…

Niye mi bu kadar sinirliyim?

Dün gece oynanan Fenerbahçe – Gençlerbirliği maç anıma bir göz atın isterseniz: http://www.macanilari.com/getir.php?fid=201220131307&aid=126061

Dip not: Gökhan Gönül’ün maçtan sonra “özür” dilemesi ve akabinde “vezir ilan edilişi” tüm medyada video ve foto galerisi olarak yayınlanırken, Jimmy’i reklam panolarına doğru ittiği pozisyonu hiçbir yerde bulamadım. Sadece üstteki kare var ortalıkta! Çok yaşa (Gökhan Gönül’ün özürler dilediği) TÜRK FUTBOL CAMİASI!

Dip not 2: Maçta Gökhan Gönül ile Jimmy’nin rollerini değiştirirseniz, bugün Jimmy, Türk futbolunun yüz karası ilan edilerek, sözleşmesi fesih edilmiş ve İsveç’e dönüyor olurdu.  Ama Gökhan Gönül şu anda Türk futbolunun en centilmen futbolcusu!!! Ona da bu yakışır zaten (!) TEBRİKLER (!)

Eklenti Notu (4 Aralık 2012): Bugün bahsi geçen pozisyonla ilgili bir video buldum. Oradan birkaç foto aldım. Buyurun;

Eklenti notu (25 Ocak 2013): Gökhan Gönül bu olaydan yaklaşık 2 ay sonra, Kadıköy’de oynadıkları Elazığspor maçının 54. dakikasında kendisine faul yapan Marvin Zeegelaar’a yerdeyken fake bir tekme atma hareket yaptı. Ayaktaki Zeegelaar da ona benzer bir fake tekme atma hareketi yaparak karşılık verdi. Bunun üzerine Gönül ayağa fırlayıp rakip oyununcun önce yakasına yapıştı, ardından da boğazını sıkmaya başladı. Elazığlı oyuncu da onu iterek tepki gösterdi.

Bunun üzerine gariptir (!),  her iki oyuncu da hakem tarafından oyundan atıldı. Gökhan yaptığının doğruluğuna o kadar inanmıştı ya da bugüne kadar “sistem onu o kadar inandırmıştı ki”, önce hakeme ardından da 4. hakeme doğru defalarca “ben naptım ya!!” diye haykırarak haklılığını ispatlamaya çalıştı. Hafta içi (muhtemelen düşürülecektir ama) PFDK iki oyuncuya da 3’er maç ceza verdiğini açıkladı.

Benim açımdan bu olayın en ilginç yanı, Jimmy’e yaptığı agresif harekete rağmen sarı kart bile görmeyen ve maçtan sonra özür dilediği için adeta “maçın adamı” ilan edilerek yaptığı hareketin üzerine “kalın bir çizgi” çekilen Gökhan Gönül, bu sefer herhangi bir “özür açıklaması” yapmadı!!  Benim de aklıma, Gençlerbirliği maçından sonra, “maçı kaybetselerdi çıkıp özür diler miydi?” sorusu bir kere daha geldi… Sonra da gitti… Çünkü değmez… Değmeyecekte!

Gokhan Gonul - Marvin Zeegelaar 1

Gokhan Gonul - Marvin Zeegelaar 2

Gokhan Gonul - Marvin Zeegelaar 3

“@fuatcapa Asla ve Asla Böyle Bir “Başarı” İstemiyoruz” üzerine 8 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.