Pötikare – Acı Biber Reçeli

Cumartesi günü Erzincan Mandıra’da ilgimi çeken reçellerden biri de Pötikare markalı acı biber reçeli idi. İlk görüşümde biraz afallayıp “yok daha neler” diye içimden geçirsem de, Abreg ile yaptığımız ufak bir telefon görüşmesinin ardından bunun bana çok da uzak bir tar olmadığını anladım. Zira, son zamanlarda bol bol acı-tatlı sos yiyordum. Eve gelince denediğimde tadını pek güzel buldum. Hem tatlı hem de acıyı aynı anda barındırıyordu ve en güzeli her ikisi de aynı yoğunluktaydı. Bundan birkaç ay önce İstanbul’daki organik pazardan aldığım elma tatlısı ve biber acısı ile yapılan acı-tatlı sosu ya da zaman zaman noodle veya etlerde kullandığım acı-tatlı sosları düşününce bunun tadı biraz daha tatlı ama tek olarak daha lezzetli geldi. Bu yüzden diğer benzer tatlara göre farkı hem yemek içi hem de ekmek üstü tüketilebiliyor olması…

Nette Pötikare’nin yaratıcıları ile ilgili bir röportaj okudum. O röportajda acı biber reçeli ile ilgili şöyle bir bölüm var;

(…)

Nuray Müftüoğlu’nun daha önce El Emek adını verdiği bir firması varmış. Kadınlara el örgüsü giysiler yapıp satarken yedi yıl önce eşini kaybettikten ve adını anmak istemediği ‘o’ hastalığa yakalandıktan sonra her şeyi unutmak istemiş. Yazlıktan çok sevdiği arkadaşı Rezzan Peker ile bir şeyler yapmak istemiş ve o sırada ABD’deki bir arkadaşının hediye olarak getirdiği acı biber reçeli onlara bu reçelin aynısını yapma fikrini vermiş. Onlarca kez denemişler… “25 kere tencere kaynadı ama hiçbirinde o tadı yakalayamadım. En sonunda müthiş ve daha güzel bir lezzet tutturduk. Acı biber doğrarken gözünüzün dudağınızın her yerinizin yandığını, eşinizin hapşırık krizlerine girdiğini, evin her yerinin günlerce acı biber koktuğunu düşünün! Öyle bir ortamda bu işe girmeye karar verdik, Nuray ile” diyor Peker.

Tencere tencere kaynatıp yaptıkları acı biber reçeli hem etlerde hem kahvaltılarda kullanılıyordu. İlk müşterileri Günay Restaurant’dı. Müşteriler iki kadının ticari ahlakından ve ürünlerinden memnun kalıp da reçeller daha çok yere satılmaya başlayınca ikili organik ürünlerden başka reçeller de yapmaya karar verdi.

(…)

Röportajın tamamı için: http://www.stargazete.com/cumartesi/sikintidan-recel-kralicesi-oldular-haber-375887.htm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.