Nirgendwo in Afrika (Nowhere in Afrika / Afrika’nın Hiçbir Yerinde)

TÜR: Biyografi, Dram. SÜRE: 141 Dk. ÜLKE: Almanya. YAPIM YILI: 2001. imdb: 7,7. rottentomatoes: %85.

Nazi döneminde Almanya’dan kaçmayı başaran ama gittikleri yerde “yabancı” ve aynı zamanda Almanya’da kalan akrabaları açısından “dışarıda” kalan, Alman-Yahudi bir ailenin hayatını konu alan ve ilginç göndermeler yapan Afrika’nın Hiçbir Yerinde, güzel bir biyografik drama filmi.

Jettel’in Afrikalıları ilk aşamada farklı, korkutucu ve kötü bulması ile Nazilerin Yahudileri benzer şekilde düşünmelerine yapılan göndermeler oldukça ilginç.

Konu

1938 yılında yükselmeye başlayan Nazizm’den kaçan Yahudi-Alman avukat Walter Redlich (Merab Ninidze), İngilizlerin yönetimindeki Kenya’ya yerleşir. Bir süre sonra eşi Jettel Redlich (Juliane Köhler) ve küçük kızları Regina Redlich’i (Lea Kurka) de yanına alır. Bir çiftlik evinde yaşamaya başlarlar. Bu arada Almanya’da Naziler Yahudi soykırımına başlamıştır ve aileleri ile ilgili kötü haberler almaya başlarlar.

Hakkında

Stefanie Zweig’in anılarından yola çıkarak kaleme aldığı aynı adlı romanından Caroline Link tarafından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda da Link oturuyor.

Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ını kazanan film, En İyi Yabancı Dilde Film Altın Küresi’ne de aday gösterildi.

Afrika’nın Hiçbir Yerinde, en büyük ödül başarısını, Alman Film Ödülleri’nde yaptı ve En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dâhil 5 ödülün sahibi oldu.

Film, rottentomatoes’da %85 taze olarak değerlendiriliyor.

Afrika’nın Hiçbir Yerinde, 7 milyon euroya mal oldu.

Ivır Zıvır

Filmin unutulmaz repliklerinden biri; “Bir kişi hep daha çok sever. İşi zorlaştıran da bu. Ve daha çok seven daha kolay zarar görür.”

Dip Not: 4 Kasım 2011’de yayımlandı, 4 Mart 2015’de güncellendi.

“Nirgendwo in Afrika (Nowhere in Afrika / Afrika’nın Hiçbir Yerinde)” üzerine 5 yorum

      1. Cevabınız için teşekkürler, ben çok bilmiyorum da, o sitelerde kredi kartı kullanacağız sanırım. Güvenli midir.

        1. Kredi karti ile isiniz yok. Torrent sitelerinden (mesela extratorrent.cc) filmin dosyasini indirip torrent programi yardimi ile dosyayi cekeceksiniz. Ardindan uygun altyaziyi bulup (mesela divxplanet.com) ayni adla ayni klasore koyup izleyeceksiniz. 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.