La Teta Asustada (The Milk of Sorrow / Acının Sütü)

Twitter (@izlenecekfilm) Link: #izlenecekfilm 70

TÜR: Suç, Dram, Müzik. SÜRE: 95 Dk. ÜLKE: Peru, İspanya. YAPIM YILI: 2009. imdb: 6,7. rottentomatoes: %81.

Filme, “Fausta terörizm sırasında doğdu. Anası kendi korkusunu memesindeki sütle kızına geçirdi. Biz böyle doğanlara ‘Acı süt’ deriz. Yoktur ruhları, çünkü o ruh korkularının altına gizlenmiştir” diye anlatılan, 2009 Peru-İspanya yapımı Acı Süt, başarılı bir drama filmi.

Filmde yer alan, Peru’daki köy düğünlerinde yaşananlar ise ayrıca ilgi çekici.

Konu

Peru’daki terör günleri sırasında tecavüze uğrayan bir kadının kızı olan Fausta (Magaly Solier), tek başına yürümekten bile korkan genç bir kadındır. Annesi ölünce korkularıyla baş başa kalır.

Hakkında

Acı Süt’ü, Claudia Llosa yazıp yönetti.

Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ına aday olan ve bu konuda Peru’nun ilki olmaz özelliği taşıyan Acı Süt, Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı ve FIPRESCI, Guadalajara Film Festivali’nde ise En İyi Film ve Kadın Oyuncu ödüllerinin sahibi oldu. Oscar ödülünü Gözlerindeki Sır’a (El Secreto De Sus Ojos / The Secret In Their Eyes) kaptırdı.

rottentomatoes’de film %81 taze olarak değerlendiriliyor.

Ivır Zıvır

Filmin İspanyolca adı olan La Teta Asustada’nın tam anlamı, “Korkmuş Emzik.”

Magaly Solier, Claudia Llosa tarafından 2005 yılında keşfedilene kadar sokak satıcılığı yapıyordu. Yönetmen, Solier’i 2006’daki ilk uzun metrajlı filmi olan Madeinusa için oyuncu ararken keşfetti. Solier, şu anda Peru’da hem meşhur bir oyuncu, hem de yetenekli bir şarkıcı.

Çekimlerin büyük bölümü 80’lerde terörden kaçan insanların sığındığı, Lima’nın güneydoğusunda yer alan ve fakirlerin yaşadığı Manchay’da yapıldı. Manchay aynı zamanda Lima’nın zengin kesimin yaşadığı Cieneguilla’nın yanında yer alıyor.

Dip Not: 6 Temmuz 2011’de yayımlandı, 10 Şubat 2015’de güncellendi.

Magaly Solier Concierto

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.