Metallica Français Pour Une Nuit (“French For One Night”)

Metallica’nın Fransa, Nimes’deki Arena of Nimes’de 7 Temmuz 2009’da verdiği konser, her şey bir yana ortamı ile inanılmaz derecede etkileyici. Arena of Nîmes milattan sonra 70 yılı civarlarında yapılan bir roma anfitiyatrosuymuş. 16 bin 300 kişi kapasiteli ve 34 basamaklı merdiveni olan arena’da Metallica’nın sahnesi ortaya doğru yer aldığından hem alışıldığı üzere sahnenin önünden ve yanından konser izlenebildiği gibi alışılmışın dışında sahnenin arkasından da konser takip edilebiliyor.

Arena of Nimes’de Metallica’dan önce Mayıs 1992’de Dire Straits “On the Night” ve 23 Temmuz 2005’de Rammstein “Völkerball” adında konser vermişler. Ayrıca 1957’de film yapımcısı François Truffaut ilk filmi olan Les Mistons’u burada çekmiş.

Aspendosu andıran yapıda Metallica her zaman olduğu gibi yine Ennio Morricone’nin İyi, Kötü, Çirkin için bestelediği Ecstasy of Gold bestesi eşliğinde sahnedeki yerini alıyor ve tam 18 şarkı çalıyor. Son albümlerinden 4 ve 14 tane artık türünde müzik klasikleri haline gelen eski besteleri. Metallica’yı sevmeseniz bile sırf ortamı görmek için izleyin derim…

Şarkı Listesi;

“The Ecstasy of Gold” (Intro)
“Blackened”
“Creeping Death”
“Fuel”
“Harvester of Sorrow”
“Fade to Black”
“Broken, Beat & Scarred”
“Cyanide”
“Sad but True”
“One”
“All Nightmare Long”
“The Day That Never Comes”
“Master of Puppets”
“Dyers Eve”
“Nothing Else Matters”
“Enter Sandman”
“Stone Cold Crazy”
“Motorbreath”
“Seek & Destroy”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.