Felon (Suç Çıkmazı)

Felon aka Mahkum

TÜR: Suç, Dram. SÜRE: 104 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2008. imdb: 7,5. rottentomatoes: %61.

Amerika kanunlarda yer alan ilginç bir ayrıntıyı beyaz perdeye taşıyan Suç Çıkmazı, (özellikle türü sevenler için) başarılı bir hapishane/suç drama filmi.

Konu

Gece yarısı oturma odasından gelen seslerle uyanan Wade Porter (Stephen Dorff), hırsızın peşine düşer ve onu durdurmak için salladığı beysbol sopası, hırsızın ölümüne sebebiyet verir. Olay evin dışında gerçekleştiği için Porter, adam öldürmekten mahkûm olur ve tüm hayatı değişir.

Hakkında

Ric Roman Waugh, Suç Çıkmazı’nın senaryosunu yazıp yönetti.

imdb’de 7,5 ortalama puanı olan film, rottentomatoes’de %61 taze olarak değerlendiriliyor.

Val Kilmer ve Stephen Dorff gibi ünlü oyuncuların rol aldığı filmin 2,9 milyon dolar bütçesi olsa da, sadece 36 bin 756 dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Filmin konusunu, 1990’larda Corcoran Eyalet Hapishanesinde yaşanan vahşi olaylardan temel aldı.

Val Kilmer, çekim günlerinde, göğüs, kol ve sırtında yer alan sahte dövmelerin yapılması için birkaç saatini makyaj koltuğunda geçirdi.

Val Kilmer, oynayacağı karakter hakkında oldukça yoğun bir araştırma yaptı ve sonunda, karakterini, yıllardır hapishanede olduğu için duygusal ve fiziksel olarak hasar gören, her şeyin anlamdan ve değerden yoksun olduğunu düşünen biri olarak canlandırmaya karar verdi.

Val Kilmer’ın vücudundaki dövmelerin gerçekçi olması için, yönetmen ve Kilmer, özellikle yüksek güvenlikli bir şekilde gözetim altında tutulan mahkûmların fotoğrafları üzerinde sıkı bir araştırma yaptılar.

Stephen Dorff, çekimler sırasında, biri dövüşme sahnesinde olmak üzere iki kere kafasından yaralandı.

Dip Not: 30 Haziran 2011’de yayımlandı, 5 Şubat 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.