Yeopgijeogin Geunyeo (My Sassy Girl / Hırçın Sevgilim)

TÜR: Komedi, Dram, Romantik. SÜRE: 123 Dk. ÜLKE: Güney Kore. YAPIM YILI: 2001. imdb: 8,2. rottentomatoes: Tomatometer skoru henüz yok…

2001 Güney Kore yapımı olan ve Güney Asya’da gişe rekorları kıran Benim Hırçın Sevgilim, kim zaman komik, kimi zaman drama yüklü hikâyesi ve şaşırtıcı finaliyle başarılı bir romantik drama filmi.

Konu

İyi kalpli üniversite öğrencisi Kyun-woo (Tae-hyun Cha), tren istasyonunda sarhoş bir Kız (Gianna Jun) görür ve yardım eder. Trende Kızın garip davranışları ve hareketleri çocuğu oldukça zorlasa da Kyun-woo Kızı kaldığı otele bırakmayı başarır. O akşamdan sonra, bir şekilde sürekli karşılaşan ikilinin ilişkileri Kızın gariplikleri ve çocuğun şaşkınlıklarıyla sürüp gider.

Hakkında

Hırçın Sevgilim’i, Ho-sik Kim’in aynı adlı romanından Jae-young Kwak uyarlamış ve yönetti.

Hırçın Sevgilim, Güney Kore’de en çok gişe yapan Kore yapımı komedi filmi olmuş. Ayrıca, Japonya, Çin, Tayvan, Hong Kong ve Güney Asya’da gişe rekorları kıran bir hit olmayı başardı

10 haftada Seul’da 1,765,100 kişinin izlediği film, Güney Kore’de toplam 4,852,845 kişi tarafından izlendi.

Ivır Zıvır

Romanın yazarı Kim Ho-sik, kitap yayınlanmadan önce, (görünüşe göre gerçek olaylara dayanan) hikâyeyi, bölümler halinde blogda yayınlamıştı.

Filmin orijinal dilindeki anlamı “Garip Kız.”

2010’da, filmin 10. yılı anısına, “Zaman Kapsülü” adında bir park yapıldı. (Parkın koordinatı: 37° 12′ 05.60″ N, 128° 41′ 19.50″ E)

Filmin Hollywood uyarlaması 2008’de yayınlandı ve yönetmenliğini Yann Samuell’in üstelendiği filimin başrollerini Elisha Cuthbert ve Jesse Bradford paylaştılar.

Filmin devamı olan “Benim Yeni Hırçın Sevgilim”, Çin, Kore ortak yapımı olarak 2015’de yayınlanması planlanıyor.

Dip Not: 20 Mayıs 2011’de yayımlandı, 22 Ocak 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.