The Burning Plain – il Confine Della Solitudine (Aşk Ateşi – Yalnızlık Sınırı)

TÜR: Suç, Romantik, Drama. SÜRE: 107 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2008. imdb: 6,9. rottentomatoes: %35.

Meksikalı yönetmen Inarritu’nun sinema dünyasında büyük yankı uyandıran, Paramparça Aşklar ve Köpekler (Amores Perros), 21 Gram (21 Grams) ve Babel filmlerinin senaryo yazarı Guillermo Arriaga’nun ilk yönetmenlik deneyimi olan Aşk Ateşi, gizemli konusu ve karışık zamanlı anlatımıyla güzel bir suç drama filmi.

Film her konuda “ortalamanın altı” olarak nitelendirilse de, Charlize Theron’un oyunculuğu ve gizemli hikayenin Inaritu tarzı karışık anlatımı ilgi çekici.

Konu

Aşk Ateşi, sürekli kendinden kaçmaya çalışan restoran sahibi Sylvia (Charlize Theron), kocasını aldatan Gina (Kim Basinger), annesini aldatan babasının nedenlerini sorgulamak için Gina’nın kızı Mariana (Jennifer Lawrence) ile yakınlaşmaya çalışan Santiago (JD Pardo) ve Mariana’yı aramak için Amerika’ya gelen Carlos’un (José María Yazpik) 3 farklı zaman diliminde kesişen hikâyeleri anlatılıyor.

Hakkında

Aşk Ateşi’ni Guillermo Arriaga yazıp yönetti.

Film sadece Venedik Film Festivali’nde genç oyunculara verilen Marcello Mastroianni ödülünü (Jennifer Lawrence) kazandı.

rottentomatoes.com’da hakkında yazılan 75 eleştirinin sadece 26 tanesinden olumlu yorum alan film, %35 taze olarak değerlendiriliyor.

20 milyon dolar bütçesi olan film sadece 5,4 milyon dolar gişe hasılatı elde edebildi.

Ivır Zıvır

Filmin İspanyolca’daki adı olan “El Llano en Llamas”, aynı zamanda, Meksika’nın en ünlü kısa hikâye yazarlarından Juan Rulfo’nun 1953’de yayınladığı kısa hikâye kitabının adı.

Guillermo Arriaga, filme alakalı olarak, “11 yıllık senaryo yazarlığından sonra, kendi senaryomu kendim yönetmek istedim” dedi.

Arriaga Aşk Ateşi’ni, “farklı zamanlar ve farklı mekânlarda geçen, karakterler aşkın iyileştirici gücünü, affetmeyi ve affedilmeyi aradıkları, yoğun bir aşk hikâyesi” diye tanımladı.

Dip Not: 2 Mayıs 2011’de yayımlandı, 15 Ocak 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.