Sezen Aksu – Gülümse (LP)

Sezen Aksu’nun tüm şarkılarını beğendiğim 3 tane albümü var. Bunlardan biri Deliveren, diğeri Düş Bahçeleri ve son olarak Gülümse.

Geçen yıl haziran ayında sırasıyla Deliveren, Gülümse ve Düş Bahçeleri’nin plağı var mı acaba diye bakınırken sadece Düş Bahçelerini bulmuş ve arşive eklemiştim.

Dün de sırf meraktan Mustafa Sandal’ın plağı var mı acaba diye nette dolaşırken Sezen Aksu’nun en sevdiğim iki albümünün de plağı olduğunu görüp hemen sepete ekledim.

Sezen Aksu’nun en sevdiğim şarkılarından biri olan Vazgeçtim’in yer aldığı Gülümse, sanatçının 10. Stüdyo albümü. 16 Temmuz 1991’de Coşkun Plak ve Sahibinin Sesi tarafından yayımlanan albüm 2 milyondan fazla satarak Türkiye’de tüm zamanların en çok satan albümlerden biri olmayı başardı.

Albümden ilk olarak dönemin siyasî partisi Anap’ın seçim şarkısı olan Hadi Bakalım yayınlanmış ve büyük gümbürtüye sebep olmuştu.

4’ü Sezen Aksu, 3’ü Aysel Gürel’in sözlerini yazdığı 10 şarkının 10’u da birbirinden başarılı.

Diyarbakır kökenli Ermeni bir ailenin çocuğu olan ve aynı zamanda Onno Tunç’un yakın dostu olan Ara Dinkjian’ın bestelediği Vazgeçtim’in müziği oldukça başarılı.

Albümden birkaç öneri;

Vazgeçtim

Gülümse

Hadi Bakalım

Namus

Her Şeyi Yak

Güllerim Soldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.