Metallica – Metallica (Black Album) (LP)

2001’de Burhan abiden 300 Dolar borç alarak Creative’in 5.1 Dolby Digital ses sistemini almıştım. Odama kurup DD filmler, konserleri izliyordum. Efsanevi günlerdi haliyle. Bir nevi Akün Sinemasını eve getirmiştim! 🙂

O günlerde bir diğer zevkim de sevdiğim albümlerin cd’lerini açıp yere uzanmak ve gözlerimi kapatıp subwooferdan gelen bas seslerinin zevkini çıkartmaktı.

İşte o albümlerin başında Metallica’nın Black albümü geliyordu. Thrash metalin en iyi örneklerini sunan albümdeki tüm şarkılar efsaneviydi. Enter Sandman’le açılan albüm sözlerini ezbere öğrendiğim ilk Metallica şarkısı olan Sad But True ile devam ediyordu.

Wherever I May Roam, The Unforgiven, Nothing Else Matters derken her dinlediğimde bir zevk cümbüşü yaşanırdı odamda.

Yıllar sonra LP’sini de aldım, koydum arşive. İyi de etmişim malum bu yazı yazıldığında döviz fiyatları mahşerin 4 atlısı misali boş tarlalarda ufka doğru ilerlediğinden bu materyallerin fiyatları da onların peşinden ufka yol alıyorlar…

Bu albümün nasıl yapıldığını anlatan bir Metallica DVD’si var. Tüm albümün beste ve kayıt süreçlerini konu alıyor. O DVD’de James’in Nothing Else Matters’ı ilk kez konserde çalacakları gün yaşadığı heyecanı izleyin. Çok ilginç ve keyiflidir.

Dip not: İlk paragrafta 300 Dolar borç alıp ses sitemi aldım demiştim ya. Ben ses sistemini aldıktan bir hafta sonra 19 Şubat 2001’de devalüasyon oldu. Benim borç da, bir gecede zenginleşenlere tezat, 2 katına çıktı!

Neyse bunları düşünüp canımızı sıkmayalım. Biz Black albümün keyfini çıkartalım. Buyun birkaç öneri;

Enter Sandman

Nothing Else Matters

The Unforgiven

Sad But True

Wherever I May Roam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.