AC/DC – Iron Man 2 (OST) (LP)

Her yeni kanal çıktığında çatıya çıkıp anteni çevirir, abimin pencereden “tamam!” demesini beklerdim. O günlerden birinde eve döndüğümde MTV logosunu görmüştüm renkli ekranda. Birkaç saat içinde renkli ekran benim için sihirli bir ekrana dönüşmüştü.

Kısa film tadında video klipleri izlemekten ağzım açık kalıyordu. Bildiğim bazı şarkıların kliplerini izlemek o kadar acayipti ki, anlatılmaz!

Televizyonun boş olduğu her saatte sadece MTV izliyor, bununla da kalmayıp video playerı programlayarak gece yarısı kaçırdığım programları kaydediyordum. Sabah kalkar kalkmaz ilk iş, daha önce izlemediğim bir klip yayınlanmış mı diye kontrol ediyordum.

Arşivcilik belası o günlerde de yakamı bırakmıyordu. Sevdiğim klipleri kaydettiğim video kasetlerim vardı. Her biri 3 ya da 4 saatlik! Her sevdiğim video klibi peş peşe kaydediyordum. Ama belli kurallarım vardı haliyle. Mesela her bir video klip, başından sonuna kadar tamamen yayınlanmış olacaktı. Her iki klip arasında siyah ekran boşluğu bırakıyordum. Sonra da bin bir uğraşla, gazetelerden kestiğim logoları falan kullanarak “içindekiler” kitapçığı hazırlıyordum!

İşte o günlerde birçok grup gibi AC/DC de girmişti listeme. Nefis şarkıları dışında solistleri Brian Johnson’ın ilginç sesi, sürekli şapka takması ve gitarist Angus Young’ın sürekli şort giyip, gitar çalarken yaptığı seksek hareketi çok ilgimi çekmişti.

Herhalde ilk dinlediğim şarkıları Thunderstruck’dı. Sonradan Shoot to Thrill, Back In Black girmişti radarıma. Çok keyifliydi. Klipleri çıktığında evde kimse yoksa son ses açıp izliyordum!

Yıllar sonra bir gün DNR’da dolaşırken grubun Iron Man 2 için soundtrack yaptıklarını gördüm. Grubun aynı zamanda best of’u olan albümü almasam olmazdı. Aldım ve arşive ekledim.

Dip Not: Üstte bahsettiğim müzik video kasetleri ve benzer bir disiplinle kaydettiğim maç özetlerinini barındıran video kasetlerini muhtemelen taşınırken bir şekilde kaybettim. Gittiğim sinemaların biletlerini ve gazeteden kestiğim film kupürlerinden binbir uğraş hazırladığım kitapçık gibi bunlar da en özlediğim materyallerden. (Üzgün surat.)

Albümden birkaç öneri;

Thunderstruck

Shoot to Thrill

Back In Black

T.N.T.

War Machine

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.