Mavi Bisiklet (Blue Bicycle)

TÜR: Dram, Aile. Süre: 94 Dk. ÜLKE: Türkiye, Almanya. YAPIM YILI: 2016. imdb: 6,8. Tomatometer skoru henüz yok…

Fakirlik, çaresizlik ve haksızlığın içinde taşrada yaşayan 13 yaşındaki bir çocuk ve hakkı yenilen platonik aşkı için yaptıklarını konu alan Mavi Bisiklet, başarılı bir aile, drama filmi.

Konu

Annesi ve kız kardeşi ile birlikte yaşayan 13 yaşındaki Ali, okuldan arta kalan zamanında bir lastikçide çalışıp hayali olan mavi bisikleti almak için para biriktirmektedir. Babası şüpheli bir şekilde ölen Ali, okuldaki platonik aşkı Elif’in okul başkanlığından haksız yere alınması üzerine bir şeyler yapmaya karar verir.

Hakkında

Mavi Bisiklet’i Ümit Köreken yazıp yönetti.

Yapım, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film kategorisinde En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödüllerini aldı.

imdb’ye göre yapım 10,850 dolar gişe hasılat elde etti.

Ivır Zıvır

Mavi Bisiklet, Türk film yönetmeni, senarist ve yapımcısı Ümit Kökerek’in ilk sinema filmidir.

Film, ilk gösterimini 16 Şubat 2016’da Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirdi.

Bir filmi çekmenin oldukça zor bir iş olduğuna vurgu yapan Yönetmen Köreken “Biz Akşehir’de yaklaşık 400 çocuk ve gençle çalıştık. Akşehir’de hepsine hep İstanbul’da muadilleri çok yapılan önemli bir eğitim verdik” dedi.

Köreken ayrıca filmde rol alan oyuncularla ilgili olarak, “Film setinde çalıştığımız çocuklarımız vardı, yaklaşık 30 güne yakın çekimler yaptık. Sabah onların sıcacık yataklarından aldık, saat 4-5 gibi setlere gittik beraber çalıştık. Onlar gerçekten sabır gösterdiler. Onlara öncesinde çok güzel bir eğitim verdik, buralara zor gelebilecek imkanlarla bir eğitim verdik.” dedi.

Yönetmen Akşehir’le alakalı olarak da, “Akşehir halkına ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü inanılmaz bir şekilde her gittiğimiz yerde bize kapılar açıldı ve çok yardımcı oldular. Antalya’da aldığımız en iyi senaryo ödülünü özellikle Akşehir halkına ithaf etmek istiyorum. Çünkü ben burada doğdum ve büyüdüm. Bu hikayeler buralardan geliyor. Hepinize sonsuz teşekkürler ediyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.