Zootopia (Zootropolis: Hayvanlar Şehri)

TÜR: Animasyon, Macera, Komedi. SÜRE: 108 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2016. imdb: 8.0. Tomatometer: %98…

Kırsalda yaşayan ve en büyük hayali polis olmak olan bir tavşanın otçul ve etçil tüm hayvanların barış içinde birlikte hayat sürdükleri Zootropolis’te yaşadıklarını konu edinen Zootropolis: Hayvanlar Şehri, nefis göndermeleriyle oldukça başarılı bir komedi macera animasyon filmi.

Animasyonda bürokrasi – tembel hayvan tiplemesi tek kelimeyle efsane. Baba (The Godfather) başta olmak üzere birçok filme ve olaya yapılan göndermeler ise nefis.

Konu

Kırsalda yaşayan tavşan Hoops’un en büyük hayali polis olmaktır. Bu konuda oldukça çaba harcayan Hoops sonunda istediğine ulaşır ve polis olarak Zootropolis’e atanır. Diğer polislere göre ufak tefek olan ve birime alınan ilk tavşan olan Hoops’u oldukça zor günler beklemektedir.

Hakkında

Zootropolis: Hayvanlar Şehri’ni Byron Howard, Rich Moore ve Jared Bush yazıp yönettiler.

Film Oscar, Altın Küre ve BAFTA’da En İyi Animasyon ödülüne aday gösterilip Oscar ve Altın Küre’de ödülünü kazandı.

150 milyon dolar bütçesi olan yapım 1 milyar 24 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Orijinal fikirde tüm hikâye tilki Nick Wilde’ın etrafında dönecekti. Fakat yapılan test gösterilerinde seyirciler onunla duygusal olarak bağlantı kurmakta zorlandıklarını ve kendilerini tavşan Hoops’a çekildiklerini söylediler. Bu yüzden hikâye değiştirildi.

Animatörler Judy’nin gri kürklerinin ana karakter için oldukça donuk kaldığını düşündükleri için göz rengini bilinçli olarak mor yapmaya karar verdiler. Mor, enerjik ve iyimser kişiliğini temsil etmesi için seçildi.

Chief Bogo’nun ismi buffalo anlamın gelen svahili dilindeki “mbogo” kelimesinden alındı. Svahili Tanzanya ve Mozambik’de yaşayan etnik bir grup.

Animasyondaki nüdist yoga eğitmenin adı olan Nangi Hindu dilinde çıplak kadın anlamına geliyor.

Nick Wilde karakteri oluşturulurken yoğun bir şekilde Disney’in 1973 yapımı Robin Hood filmindeki “tilki” diye de bilinen ana karakterinden esinlenildi.

Disney animasyonlarının hepsinde bulunan “gizli Mickey” Clawhauser’in yanağında gizli.

Shakira, karakterinin orijinal fiziksel görünümünü zayıf bulduğu için karakteri Gazelle’in hatlarının daha fazla genişletilmesini istedi.

Judy ve Nick, Bay Büyük’e götürülürken, Judy’nin yanında oturan kutup ayısının telefonunda “Zoogle Fotoğraflar” (Google Fotoğraflar) yazıyor.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Judy’in Nick’ten özür dilediği sahnenin seslendirilmesinde Ginnifer Goodwin gerçekten de gözyaşlarına boğulmuştu.

Filmin başında Judy bir tilkiye karşı bir koyunu koruyor. Filmin zirve sahnesinde ise tam ters açıdan bu sefer bir tilkiyi bir koyundan koruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.