David Attenborough: A Life on Our Planet (David Attenborough: Gezegenimizde Bir Hayat)

TÜR: Belgesel, Biyografi. SÜRE: 83 Dk. ÜLKE: İngiltere. YAPIM YILI: 2020. imdb: 9.0. Tomatometer: %95…

Doğa tarihi programlarının yüzü ve sesi olarak 50 yıldan fazladır kariyerini sürdüren İngiliz doğa tarihçisi David Attenborough’nun işi gereği dünyayı dolaşmaya başladığı ilk günlerden bugünlere kadar geçen kısa süre içerisinde gezegenimizde yaşanan inanılmaz değişikleri ve bu şekilde devam etmesi durumunda yaşanacak yok olmayı birinci ağızdan anlattığı David Attenborough: Gezegenimizde Bir Hayat belgeseli oldukça başarılı bir belgesel.

Belgeseli üstün kılan şeylerden biri Attenborough’nun bizzat gözlemlerini anlatıyor olması. Bir diğeri ise çoğu belgesel gibi finali “yandık bittik” demek yerine “peki şimdi ne yapmalıyız”la yapıyor olması.

Konu

İngiliz doğa tarihçisi David Attenborough hayatı boyunca tanıklık ettiği vahşi yaşam alanlarının yok edilmesi ve iklim değişikliğinin insanlığın geleceği için ne anlama geldiği oldukça yalın ve çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Ivır Zıvır

Yapım “Attenborough’nun doğal dünya ve gelecek nesil için tanık ifadesi” diyerek tanıtıldı.

Belgeselin ilk yayın tarihi 16 Nisan 2020 idi fakat Covid-19 pandemisi nedeniyle 28 Eylülde sinemalarda, 4 Ekimde ise Netflix’de yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.