Soshite Chichi ni Naru (Like Father Like Son / Benim Babam, Benim Oğlum)

TÜR: Dram. SÜRE: 121 Dk. ÜLKE: Japonya. YAPIM YILI: 2013. imdb: 7.8. Tomatometer: %87…

Altın Palmiye’yi kazanan ve Oscar, Altın Küre ve BAFTA’da “En İyi Yabancı Dilde” kategorisinde ödüle aday gösterilen Arakçılar’ın (Manbiki Kazoku / Shoplifters) yönetmeni Hirokazu Koreeda’nın “bir aileyi aile yapan şey nedir?” sorusundan yola çıkarak geliştirdiği ilk film olan Benim Babam, Benim Oğlum, başarılı bir dram filmi.

Arakçılar’da yer alan “doğuran her kadın anne mi oluyor?” sorusu gibi bu filmde de evladınız diye size verilen çocuğun gerçek ebeveyni olmadığınızı öğrenince bir anda o çocuk sizin aileniz ya da o çocuk için siz ailesi olmaktan çıkabilir misiniz? sorusunu soruyor.

Konu

İşkolik bir baba olan Ryōta Nonomiya (Masaharu Fukuyama) ve eşi Midori (Machiko Ono) oğulları Keita’yı (Keita Ninomiya) zenginlik içinde büyütmektedirler. Bir gün çocuklarının dünyaya geldiği Midori’nin ailesinin yaşadığı taşradaki hastaneden önemli bir şey için çağrılırlar. Bir karışıklık olmuşut. Keita onların çocukları değildir…

Hakkında

Benim Babam, Benim Oğlum’u Hirokazu Koreeda yazıp yönetti.

Yapım 2014 Japonya Akademi ödüllerinden En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Lily Franky) ve Yardımcı Kadın Oyuncu’yu (Yôko Maki) kazandı.

Film 31 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Masaharu Fukuyama’nın karakteri Canon marka bir kamera kullanıyor. Canon filmin sponsorlarından biri.

Yapımın ilk gösterimi 2013 Cannes Film Festivalinde yapıldı. Altın Palmiye için yarışan filmin gösteriminden sonra 10 dakika ayakta alkışlandı. Bu olay karşısında yönetmen Koreeda ve Fukuyama’nın gözleri yaşardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.