Limonata

TÜR: Komedi, Dram. Süre: 110 Dk. ÜLKE: Türkiye. YAPIM YILI: 2015. imdb: 7,5. Tomatometer: Yok…

Babasının son arzusu için daha önce hiç görmediği üvey kardeşini bulup yanına getirmek için yola düşen bir Makedonyalı ile babasını hiç görmemiş olan ve ondan nefret eden bir Türkün tanışma hikayesini konu alan Limonata, başarılı oyunculukları ve atmosferiyle oldukça naif bir yol filmi.

Filmi naifleştiren ve güzelleştiren en önemli şey, Ertan Saban ve Serkan Keskin’in oldukça başarılı ve samimi oyunculukları.

Konu

Makedonya’da yaşayan Suat (Zekir Sıpahi) eski bir tır şoförüdür ve ölümcül bir hastalık nedeniyle yatağa düşer. Oğlu Sakip’i (Ertan Saban) yanına çağırır ve ölmeden önceki tek arzusunu açıklar. Suat seneler önce İstanbul’da imam nikâhı kıyarak bir kadınla evlenmiştir ve bu evlilikten bir çocuğu olmuştur. Ancak Suat bebekken terk ettiği bu çocuğu hiç görememiştir. Ölmeden önce tek dileği Selim (Serkan Keskin) adındaki ikinci çocuğunu bulup ondan helallik istemektir.

Hakkında

Senaryosunu Ali Atay ile Ertan Saban’ın yazdığı Limonata’nın yönetmen koltuğunda Atay oturuyor.

Yapım İstanbul film Festivali’nde Ulusal yarışma dalında En İyi Film ve En İyi İlk Film ödüllerine aday gösterildi.

Film 860 bin TL gişe hasılatı elde edildi.

Ivır Zıvır

Ertan Saban ile Ali Atay ilk tanıştıkları yıllarda arabayla geze geze Makedonya’ya gitme planları yaptıkları dönemde projenin akıllarına düşmüş ve senaryosunu yazmışlar. Orijinal projeye göre kardeşleri oynayacaklarmış fakat bir türlü filmi yönetecek yönetmen bulamadıkları için plan rafa kalkmış. Ve yıllar sonra projeye yeniden start verdiklerinde Ali Atay yönetmen koltuğuna oturmuş.

Bir röportajda Ali Atay aslında üniversitedeyken yönetmen olmayı çok istediğini hatta kısa film projeleri yaptıklarını fakat evlerine giren bir hırsızın kameralarını çaldığı ve yenisini alacak paraları olmadığı için tiyatroya yöneldiğini söyledi.

Film Ertan Saban’ın kanserden hayatını kaybeden eşi İnci’ye adandı. Saban gerçek hayatında ve oynadığı filmlerde evlilik yüzüğünü çıkartmadı. Hatta rol aldığı bir yapımda karakterlerden biri bunu istese dahi.

Ali Aay’ın ilk yönetmenlik deneyimi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.