The Lady in Number 6 (6 Numaradaki Kadın: Müzik Hayatımı Kurtardı)

TÜR: Belgesel, Kısa, Biyografi. SÜRE: 39 Dk. ÜLKE: Kanada, Amerika, İngiltere. YAPIM YILI: 2013. imdb: 8.0. Tomatometer: Tomatometer skoru henüz yok…

Filme alındığında 109 yaşında olan ve Yahudi soykırımından kurtulmayı başaran ve yaşayan en yaşlı insan olan piyanist Alice Herz-Sommer’ın hayatını konu edinen 6 Numaradaki Kadın: Müzik Hayatımı Kurtardı, yaşadığı onca olumsuzluklara rağmen müzik sayesinde neşesinden hiçbir şey kaybetmeyen Alice’i beyaz perdeye aktaran ve izleyiciye de ful enerji veren oldukça başarılı bir kısa belgesel.

109 yaşındaki Alice’in piyano çalarken yüzündeki gülümsemesi, neşesi ve ayağıyla ritim tutuşu izleyenlere inanılmaz güzel mesajlar veriyor.

Konu

Kısa belgesel, Yahudi soykırımından kurtulmayı başaran ve yaşayan en yaşlı insan olan 109 yaşındaki piyanist Alice Herz-Sommer’ın hayatını konu ediniyor.

Hakkında

Hikâyesini Malcolm Clarke ve Carl Freed’in yazdığı 6 Numaradaki Kadın: Müzik Hayatımı Kurtardı’nın yönetmen koltuğunda Malcolm Clarke oturuyor.

Yapım En İyi Kısa Konulu Belgesel dalında Oscar ödülünün sahibi oldu.

Ivır Zıvır

Alice Herz-Sommer belgeselin ödüle aday gösterildiği Oscar törenine bir hafta kala 110 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.